contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vegan_ Cartofi Noi Cu Păstăi Proaspete (2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Şi pentrucă vara abia trecut, este bine să-ti povestesc despre o reţetă delicioasă, unamestec perfect. Nu te aştepta la o reţetă complicată, ci din contra, estesimplă, de gătit foarte rapid, şi, aşa cum ştii deja, lucrurile cele mai simplesunt, de obicei, şi cele mai bune, numai că noi nu prea observăm acest lucru. 
Este recomandatăşi pentru regimul disociat Hay.
  
Nr. porţii: 4
Timp preparare: 20 minute
Timp gătire: 30 minute
Categorie: mâncăruri, de gătit rapid

Ingrediente:
500gr.cartofi noi
500 gr. păstăiproaspete (indiferent de soi, numai să fie fragedă şi nu aţoasă)
1 morcovmijlociu
4-5 căţeide usturoi
tarhon
cimbru
pătrunjelfrunze
20-30mlulei
saregrunjoasă

Preparare:
Dacă suntcu coaja mai groasă atunci curăţă cartofii după ce i-ai spălat în apă rece.Dacă au coaja subţire, atunci este de ajuns să-i speli bine.
Taiecartofii în cuburi de mărimea dorită şi-i răstoarnă într-o cratiţă încinsă cupuţin ulei, condimentează cu felii de usturoi curăţat, sare, cimbru şi tarhonla care adaugi rondele de morcov (pe care l-ai spălat şi curăţat înainte). 
Ţine pe focpână ce înmoaie puţin cartofii.
Curăţăpăstăile de codiţe şi vârfuri, spală în jet de apă rece, taie-le în bucăţi de3-4cm şi apoi le adaugă cartofilor. Dacă mai este nevoie mai adaugă puţinăsare. Nu pune apă în cratiţă mai mult de 3-4 linguri, deoarece în 1-2 minute păstăileîşi vor revărsa sucul lor şi vor parfuma cartofii uşor rumeniţi.
Ţine pe focpână ce păstăile îşi vor schimba culoarea şi se vor înmuia puţin. Ai grijăcăci, în funcţie de păstaie, timpul de fierbere este diferit, dar oricum, maimult de 10-15 minute nu este cazul să mai ţii pe foc. Pune deoparte cratiţa depe foc şi asezonează cu frunze de tarhon şi pătrunjel tăiate mărunt. Lasă încă10 minute cratiţa cu capacul acoperit, după care gata, poţi spune că aiîncheiat această sesiune.
Întotdeaunacând te aşezi la masă trebuie să fii vesel, chiar dacă griji nenumărate teapasă, căci atunci mâncarea va fi mai bună! Spunând aceste lucruri, mă gândescla păstăile din farfurie, late aurii sau verzi sau subţiri şi delicate,indiferent de forma lor, ei bine, mă gândesc la nişte beţigaşe jucăuşe şighiduşe, care, în joaca lor „de-a v-aţi ascunselea” au găsit companioni perfecţicartofi micuţi şi rotofei, care, cuminţi, stau şi-aşteptă liniştiţi să fiedescoperiţi de un parfum puternic de verzui, şi, împreună cu iubirea lor,păstaia, să te găsească pe tine liniştit şi fericit alături de familia ta.


Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com