contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vegan_salată De Vinete Coapte Cu Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Anul acestaeste foarte bogat în vinete, mari, rotofeie, de parcă au coborât de pe un tărâmal giganţilor. Si nu numai atât, dar sunt foarte albe la interior şi cu foartepuţine seminţe, ce mai, minunate! 
Am să-ţipovestesc despre o reţetă foarte simplă de salată de vinete coapte pe care ofăcea tatăl meu şi, deşi  nu ampreparat-o până în acest an, o devoram de câte ori mergeam la tatăl meu. Dar,pentru că el a plecat  într-o lume albă,diafană şi mai bună, mi-a venit mie rândul s-o prepar pentru că este minunată.

ingrediente:
4 vinetemari
100ml ulei
1 căpăţânăde usturoi
1 ceapămijlocie
sare
preparare:
Spalăvinetele în jet de apă rece, şterge-le şi apoi pune-le la copt.

Eu cocvinetele pe un grill, care, este adevărat, va fi folosit doar pentru aşa ceva,dar îmi protejez plita de arsură. După ce ai copt vinetele trece-le rapidintr-un jet de apă rece şi lasă foarte puţin la răcit. Este un secret pe careţi-l voi spune: când treci vinetele coapte în jet de apă rece se înmoaie puţincoaja şi se va curăţa uşor fără să rămână cenuşă pe miezul copt. Apoi, pentru arămâne albe şi să nu se iuţească, este bine să le cureţi de coajă cât suntfoarte fierbinţi ca să se scurgă repede zeama care este puţin iute şi careoxidează destul de repede, înnegrind iuţind miezul.
Este foartebine să le laşi la scurs câteva ore, pe un suport din lemn aşezat puţin înpantă pentru a ajuta la scurs zeama.
După ces-au scurs destul de bine, aşează-le pe o scândură din lemn şi toacă-le cu untocător din lemn. Nu folosi robotul sau orice alt blender cu tocător metalic,vinetele se vor înnegri şi oxida.
Toacămărunt vinetele pe care, apoi, le răstorni într-un bol.
Curăţă decoajă ceapa, spal-o în jet de apă rece şi toacă foarte mărunt, apoi răstoarnăîn bolul cu vinetele.
Curăţăusturoiul, zdrobeşte-l bine şi prepară o maioneză din el şi ulei. Adaugă-l lavinete şi amestecă bine cu o spatulă din lemn până ce toate ingredientele sevor fi încorporat. Şi cam atât!
 
Nu estecomplicat, dar să ţii minte că o salată de vinete reuşită este culoarea şigustul său. Salata trebuie să fie albă (nu vineţie) şi să nu fie iute. Dacă veiţine cont de sfaturile mele, te asigur că vei reuşi o salată grozavă. Nu vatrebui să faci diferite artificii ca s-o albeşti şi să-i ascunzi tenta iute.
Trebuie sărecunoşti că această salată are un gust deosebit, este simplă şi plină desavoare, este moale şi pufoasă, parcă te mângâie cu duioşia unei mame şi terăsfaţă pentru ca tu, la rându-i, s-o iubeşti şi să te gândeşti la zile de varăfierbinţi ce te vor mângâia în zile de reci de iarnă.


Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com