contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vegan_ Sorbet Din Pepene Roşu şi Dulceaţă De Coacăze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Deşi suntemla mijlocul lui septembrie, trebuie să recunosc că sunt mulţi ani de când nu amavut zile atât de frumoase, calde, blânde, plăcute şi liniştite. Şi, ca un felde „rămas bun tumultoasă vară” şi „bine ai venit dulce toamnă”, am sărbătoritaceasta cu un sorbet de sezon, pepenele roşu. Anul acesta pepenii roşii au fostadevărate delicii, dulci, zemoşi, pufoşi, o adevărată încântare. Şi cum zileleaceste sunt destul de călduroase ca să nu uităm de vara ce a trecut atât derepede pe lângă noi, m-am gândit la un sorbet din pepene roşu, şi, bineînţeles,nelipsitele banane.
nr. porţii: 6
timp preparare:
15 minute
timp congelare: 5-6 ore
dificultate: foarte uşor
categorie: dulciuri, desert,recomandat şi în regimul disociat Hay

ingrediente:
3 feliimari de pepene roşu
3 banane
3 linguride miere polifloră
1 ceaşcă(100ml) sirop de coacăze
dulceaţă decoacăze pentru topping şi înnobilare
preparare:
Curăţăfeliile de pepene de coajă şi sâmburi, taie în cuburi cam de 2cm şi aşează-lepe o tavă tapetată cu o folie alimentară, apoi pune-l la congelat. După ce s-au congelatrelativ binişor, răstoarnă cuburile de pepene într-un blender şi mixează pânăce s-a zdrobit foarte bine devenind ca o cremă, adaugă felii din bananelecurăţate de coajă, mierea, siropul de coacăze şi mai mixează până devine totulca o pastă omogenă.
Pepenele şimierea dă dulceaţa, bananele consistenţa, iar siropul de coacăze parfumul.
Aşează învase pentru congelator şi totul râme doar lungă aşteptare până ce îţi vei putea umple cupa deîngheţată.
Răstoarnăîntr-un bol sau cupă această cremă fără cusur şi înnobileaz-o cu puţinădulceaţă de coacăze.
Umpleţi cuvârf cupa şi ia-ţi porţia de vară la pahar! Dulceaţa pepenelui mângâiat de soareleprietenos al verii va rămâne o amintirede vacanţă, iar coacăzele, negre, dulci şi lipicioase se vor dori să fie mantiade fason al unei îngheţate ce-ţi mângâie cu blândeţe simţurile. Vei vedea căpepenele va rămâne un prieten de nădejde, mai ales dacă îţi vei face o provizieşi pentru iarnă, iar coacăzele, aşezate cu grijă în borcane de dulceaţă, vorcompleta perfect bucata aceasta de varăţinută la păstrare pentru serile când, la gura şemineului fierbinte, îi veipovesti unui prieten, în aşteptarea Crăciunului, ce vacanţe pline de parfum aitrăit în această vară.


Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com