contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vita Cu Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vita cu ceapa pregatita de noi porneste de la o reteta de baza chinezeasca, cu mici modificari, deoarece uneori, dupa ce cumperi carnea, descoperi ca este mai tare decat te asteptai si necesita fierbere. Reteta de baza nu fierbea carnea, ci o marina 30 de minute la frigider cu 2 linguri de sos de soia, o lingura de ulei si 2-3 de apa. In functie de ce carne aveti (vitel/manzat/vita) sau pur si simplu de cat de tare observati ca este, fie o marinati, fie o fierbeti.
Vita cu ceapa

Ingrediente necesare:
500 grame carne de vitel
o ceapa alba
o ceapa rosie
2 catei de usturoi
1/2 ardei iute
1/2 lingurita ghimbir
3-4 linguri sos de soia
4 linguri de ulei
2 lingurite amidon alimentar
150 ml de apa
piper

Mod de preparare:
Carnea de vitel se taie in cubulete, apoi se taie in felii subtiri (3-4 mm), perpendicular pe fibra. In acest moment optati pentru marinare sau fierbere. Noi am fiert-o timp de 30-35 minute, luandu-i spuma formata. Daca folositi carne de vita, timpul de fierbere va fi mai mare si veti verifica daca este fiarta incercand carnea. Dupa ce a fiert, carnea se scoate si se scurge de zeama.
Acum ne ocupam de legume. Cele doua cepe se taie julien, cateii de usturoi se taie felii subtiri, iar ardeiul iute se taie rondele.
Vita cu ceapa

Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit 4 linguri de ulei, dupa care adaugam legumele tocate, amestecand continuu. Legumele se calesc timp de 4 minute, dupa care se adauga carnea si se presara piper si ghimbir. Lasam sa se caleasca inca 2-3 minute, iar apoi adaugam 3-4 linguri de sos de soia si 150 ml de apa.
Vita cu ceapa

Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, dupa care adaugam cele 2 lingurite de amidon alimentar dizolvate in apa rece in prealabil, pentru ca sosul sa capete consistenta. Mai lasam sa dea un clocot si oprim focul. In general nu este nevoie sa puneti sare, deoarece sosul de soia este suficient de sarat.
Vita cu ceapa

Vita cu ceapa se serveste cu orez fiert. Pofta buna!