contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Waffe Integrale Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fiica mea a vazut intr-un film pe care l-a urmarit de curand cum se delectau personajele cu waffe (napolitane), servite cu frisca si capsuni proaspete. Nu a mai putut de pofta si a trebuit sa fac si eu niste waffe, portia ei garnisind-o ca pe cea care ii starnise apetitul:

Ingrediente:
4 oua
350 mililitri de iaurt (paharul cel mare din comert)
250 grame de faina integrala
2 lingurite praf de copt
80 de grame de zahar brun
1 praf de sare
1 lingura cu esenta de vanilie
pentru copt:
2-3 linguri de ulei
pentru servit:
fructe, siropuri dupa preferinta, frisca, toppinguri, gem, nutella sau pur si simplu un pic de zahar pudra
Preparare:
Mai mult decat usor de facut, as zice ca aceste waffe se prepara intr-o joaca de copil. Inainte de a face aluatul, deja puteti pune la incins aparatul pentru waffe, la pozitia cea mai inalta (al meu are 5 pozitii).
Toate ingredientele, in afara de faina, se pun in vasul blenderului vertical (sau intr-un bol):

Se mixeaza bine, apoi se adauga faina:

Se reintroduce blenderul vertical in vas si se mixeaza energic. Aluatul obtinut trebuie sa fie doar ceva mai consistent decat unul de clatite (daca iese prea gros adaugati cate o lingura de apa, pana la obtinerea consistentei potrivite):

Se pensuleaza interiorul aparatului de waffe incins cu pensula inmuiata in ulei:

Trebuie sa lucrati repede, daca aparatul se va raci, waffele nu se vor mai rumeni uniform!
Turnati un strat de aluat pe care il intindeti rapid cu dosul unei linguri, nu trebuie sa fie gros, ci doar cat sa acopere suprafata:

Inchideti aparatul si presati bine. In scurt timp, ledul al doilea se va aprinde, semn ca aparatul se incalzeste si waffa se coace. In mod normal, cand acest led se stinge din nou, aparatul indica faptul ca ar fi gata, dar nu va fi cu adevarat rumena si crocanta decat dupa inca 2-3 minute de coacere (cel putin asa sta situatia cu aparatul meu):

La fel procedati pana se epuizeaza aluatul:

Observatie: daca doriti sa pastrati waffele crocante nu trebuie sa le suprapuneti pana ce nu s-au racit complet!
Waffele se servesc dupa cum preferati, cu siropuri de fructe, topping de caramel sau ciocolata, sirop de artar, gem, cu frisca, sosuri dulci etc. In orice combinatie sunt excelente. Iata si portia mea, cu dulceata de nuci:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com