contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

What’s New Pussycat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pai ce sa fie nou, am trecut iar la intrebari existentiale. Nu inteleg de ce sunt vegetarienii (veganii, blabla, sa ii numim generic: V) atat de intoleranti. Am incercat sa port discutii, in nici un caz sa imi impun un punct de vedere. Este imposibil. Nu m-am lovit in viata mea de asa un nuvel de intoleranta. Singurul mod in care poti purta o conversatie cu o persoana care nu consuma produse de origine animala (indiferent de categoria la care au aderat) este cel in care esti in totalitate de acord cu acea persoana.

Nu conteaza absolut deloc date, detalii, chestiuni medicale, dovezi istorice, nimic, zero, nada. A, daca respectivul alege dintr-o convingere (la care l-au adus altii, ca doar nu a visat nimeni care s-a nascut mamifer, deci a consumat lapte matern = produs de origine animala, ca este brusc ierbivor, nu, a citit, s-a informat si a ajuns la concluzia ca produsele de origine animala dauneaza) calea pe care este convins ca a descoperit-o singur, nu printr-o puternica (ma intreb de ce) manipulare masiva a imaginilor, vorbelor si ideilor de catre altii, apai pas de mai discuta.

Au mai spus si altii, sunt completamente de acord cu orice argument sustinut de fapte, logica, istorie, hai, religie (persoanele religioase care tin post sunt de o mie de ori mai tolerabile si mai maleabile decat vegetarienii, imi e rusine sa spun ca am fost si eu convinsa un numar de ani ca e bine sa nu consumi produse de origine animala, din nefericire, ca si altii ca mine, totul s-a finalizat printre altele si cu deficiente de ordin medical, dar nu incercati sa ii spuneti asta unui vegetarian).
Si totusi, de unde atata intoleranta?

Am urmarit in virtutea inertiei discutii. Interminabile, aduc pe undeva cu disputele dintre posesorii de caini si cei care au fobie de canide, singura diferenta e ca inca, fizic, nici un vegetarian nu a incercat sa omoare omnivorii sau sa le dea in hrana cuie, ace sau lame de ras. Pe cai media insa, ca doar suntem inzestrati cu ratiune si rezonam la cele scrise, infestarea este masiva. Oameni imbracati in plastic, sange, organe, imagini socante, ca sa ni se arate cat sunt de rai cei ce consuma animale.

Nu am vazut nicaieri imagini cu animalele care au disparut sub lamele instrumentelor de defrisare pentru cultivarea masiva a orezului, soiei si a celorlalte chestiuni sanatoase.

Natura contrazice vegetarianismul, suntem prevazuti din cavitatea bucala pana in anus cu toate cele trebuincioase unui omnivor. Este asta un agument? Nu, desigur, pana acum natura a gresit (o sa vi se spuna des cum sufera mielul si iedul, sunt ferm o gramada convinsi de cuvantul Domnului, exista carti foarte frumoase in care un leu sta cu un mielusel bland intre gheare).

Nu incerc sa merg pe vreo demonstratie, am citit si rascitit, carnea e scarboasa, ne indopam cu celule moarte si sange. Bine, dar plantele, plantele cu ce au gresit? Au nu sunt ele formate din celule care la intreruperea fluxului vital pier? Nu sunt celule moarte care zac in seva fara viata? Ele cu ce au gresit?

Nu vreau sa deviez, caci am ajuns la concluzia ca niciodata cel ce va fi contra trendului pe val nu va avea nimic de castigat. Si daca noi, cei lasati de Dumnezeu saraci cu duhul, care mai poftim la o ciosvarta, lasata tot de Cel de sus, inca mai traim ca sa facem umbra planetei, cum facem sa trecem de intoleranta? Cum sa accedem la sferele superioare? Cum sa atingem absolutul in asa fel incat in toate sa fie pace si armonie? Asa de mult as vrea sa nu mai deschid intamplator pagini si sa vad sloganuri si ipocrizii, fostii fumatori care nu mai suporta tutunul, fostii carnivori care nu mai vor sa vada carne, fostii inghititori de proteina de cand au scos primul oracait care nu mai vor sa vada sanul. Sanul mamei, fireste.

Ce mi-a venit cu titlul? Pai ce zaresc asa, prin ceata minunata a vorbelor mestesugite, imi aduce aminte de inchizitie. Nu faci ca ei, esti impotriva si nu, nu e nevoie de argumente logice, daca nu crezi ca pamantul e plat, lasa ca il aplatizeaza dansii. In photoshop daca e nevoie.

De ce atata intoleranta domnilor? (mai mult doamnelor, dar mai sunt si ceva copilandrii impresionabili care scot capul din gaoace).

Si, ca sa nu lasam treaba asta neilustrata, in amintirea filmului What’s new pussycat, un desen.

Slide1

Nu ma intrebati unde am vazut silueta asta, sigur pe net, pe o geanta, un desen, un ghiveci, pe undeva am zarit-o. Nu cred ca exact asa, dar asa o am in minte de vreo saptamana. Daca cineva o recunoaste sa lase link si ii voi acorda recunoastere vesnica. CU aceasta pisica am dezvirginat caietul de schite, noul caiet de schite, prin august poate o sa va arat alt caiet de schite, e in lucru de cateva saptamani bune (sau o luna si ceva).

Fiti mai toleranti dragilor, nimeni nu are niciodata dreptate, un nene, Einstein, a si dovedit ca totul e relativ, nu or fi posesori ai adevarului absolut Zweistein-ii internauti care reusesc cu brio sa convinga ca tot ce a fost pana acum, evolutie sau creationism, la alegere, a fost fix partz.

ps: sustin gigicontrismul, de cate ori citesc ce nasol e ca fumez sau mananc produsele alea nasoale care nu-s quinoa si goji, imi vine sa dublez miza si chiar s anu ma las de fumat si de crenvusti, desi ar cam fi cazul, vedeti bre vegetarienilor si puristilor? mie, personal, imi faceti rau.

articolul nu este un pamflet, fiti mai toleranti si nu mai credeti toate sloganurile neocomunismului ierbivor.

rororo