contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zamă De Cocoș

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





O ciorbă clasică, dar... cu ținut mult carnea la fiert. Pentru că nu dețin oală-minune :).
Cum vă povesteam aici, am folosit de la cocoș aripile și gâtul, de data asta. Le-am pus la fiert în vreo 2 litri și ceva de apă cu puțin cimbru și o foaie de dafin și am lăsat pe foc mic aproximativ o oră.

Între timp am călit ceapă, morcov, țelină, pătrunjel rădăcină, păstârnac.

După ce a trecut o oră de fiert la carne, am pus cele călite în oală peste aripi și gât. Am pus și sare și piper.
Am curățat și tăiat cartofi, dovlecei și ardei.

În oală cu ei. La fel și cu o mână bună de tăiței de casă.
Am pus într-o altă oliță jumătate de litru de borș cu un cubuleț de bulion, sare, piper și am lăsat la fiert.

Când au fost fierți cartofii am pus și borșul. Am potrivit de sare și piper. Lăsat 2-3 clocote. Închis focul, pus verdeață tocată, pus capacul și lăsat încă vreo 10-15 minute.
Porția lui tati - simplă și cea a Nataliei - dreasă cu smântână.


Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com