contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

- Bere De Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


- Pentru-că este vară şi este cald, vă prezint mai jos o reţetă pentru bere de casă. Cine o încearcă nu o va uita... Nu se compară cu nici-o altă bere.

- Într-o oală de 20 de litri, puneţi 16 l. de apă (preferabil de izvor), adăugaţi 500 gr. zahăr, 240 gr. orz prăjit şi 50 gr. flori de hamei sau conuri de hamei (se găsesc la Plafar).
- Acoperiţi oala cu un capac curat (să nu aibă alte mirosuri) şi fierbeţi timp de două ore.
Strecuraţi printr-un tifon lichidul rezultat.
După ce se răceşte cam la 30-35 grade, adăugaţi 30 gr. drojdie de bere (calup, nu din plic) pe care o sfărîmaţi cît mai mărunt şi amestecaţi bine.
- Se lasă aşa 24 de ore să se liniştească.
- Turnaţi berea în sticle de 0,5 litri, printr-o pîlnie, acoperită cu 1-2 straturi de tifon, foarte uşor ăa nu se tulbure. Nu umpleţi sticla pînă la refuz. Lăsaîi 3-4 cm liber sub dop.
Astupaţi sticlele ermetic cu dopuri sau capsule apoi le asezaţi într-un lighean sau o cratită mare, cu dopul in jos.
- Sticlele le depozitaţi în pivniţă sau alt loc răcoros (nu frig), se lasă timp de 6-7 zile, după care se poate consuma adică mai pe româneşte putem rade o bere...
- Reţeta o am de la mama şi vă asigur că am "ras" multe sticle cu această bere... Încercaţi şi voi.
Şi încă o reţetă pentru bere de casă:
.
Bere brună:
- În 10 litri de apă fierbinte se pun 50 gr. hamei, 40 gr. drojdie de bere si 500 gr. zahăr. Se pune la fiert la foc mic cca o oră. Se lasă  la răcit 3-4 ore. Se adaugă 300 gr. zahăr ars şi topit în lichid de bere, şi se pune la fermentat 4-5 zile. Cînd fermentaţia a încetat, se toarnă în sticle uşor, să nu se tulbure. Se foloseşte o pîlnie pe care se pun 2 straturi de tifon pentru strecurare. Sticlele se astupă bine cu dopuri sau capsule şi se pun la rece.
Berea de casă are o perioadă de garanţie de 7-8 zile.
NOTĂ: Exista magazine on-line care oferă utilaje pentru producerea berii de casă, la un preţ de 3-4 milioane lei vechi.

Articol recomandat de arta-culinara-romaneasca.blogspot.com