contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

18 Lounge By Embassy

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

are o vedere unica a Bucurestiului din inaltul celor 18 etaje ale turnului city gate south din piata presei libere. macar de curiozitate si tot trebuie sa ajungi la restaurantul celor din grupul the embassy.
auzisem de ceva vreme de el si, marturisesc, ca privelistea a fost cea care m-a atras. am fost prima oara la pranz, in timpul saptamanii. de luni pana vineri restaurantul serveste doar bussines lunch cu pret fix 20 de lei, pe stilul impinge-tava. era plin de angajatii din cladire si cu greu am gasit o masa libera. cateva antreuri, cateva supe si cateva feluri principale, nimic fancy, insa la un pret mai mult decat corect(probabil cel mai mic pret in zona). seara si in weekend restaurantul revine la meniul a la carte.


impins de curiozitate si de meniul promitator am revenit in weekend. la ora 14.00 eram singurii clienti, dar pana la sfarsit s-au strans cinci-sase mese. majoritatea curiosi, veniti pentru prima oara.
geamurile uriase, pana in podea, iti pot da un sentiment de vertij, daca suferi de asa ceva. pana a venit mancarea, am primit din partea casei platouri mici cu blue cheese.
meniul e simplu si mic: aperitive, fel principal, garnituri, deserturi.  fara supe/ciorbe - probabil pentru ca meniul e conceput mai mult pentru seara decat pentru weekend.
noi am luat salata de legume crocante cu vita in sos Teriyaki, foarte bine facuta, dar cu un sos o idee prea sarat,
muschi de vita (facut mediu) in sos de expresso si brandy si cartofi gratinati. muschiul a fost foarte bine facut (chiar mediu) si cu un sos interesant. nu s-a simtit expresso prea pregnant, insa sosul, per ansamblu a fost intrigant si gustos.
si cotlet de berbecut cu sos de ierburi, humus si cartofi prajiti in grasime de rata(geeeniali, cum altfel?)
humusul (mediu, as mai fi insistat cu tahina) s-a potrivit foarte bine cu sumacul de deasupra. berbecutul a fost corect preparat, crocant la exterior si perfect roz in mijloc, insa fie a murit incordat/in alergare, fie nu si-a declarat varsta reala in buletin, ca prea avea fibra tare :)
una peste alta, un loc in care voi reveni cu placere. trebuie sa ajung neaparat si seara sa vad luminile orasului si peste cateva saptamani cand vine cu adevarat primavara si orasul are o noua fata.
nota 8 din 10
nota de plata medie: 50 lei de persoana
18 lounge,  piata presei libere nr 3-5, la etajul 18 al turnului city gate south (de langa hotel pullman), bucuresti
telefon: +40 733 501 401

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com