contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

5 Trucuri Pentru A Manca Mai Putin Sarat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sarea este acel “je ne sais quois” care da gust mancarii, care vine sa potenteze aroma, sa defineasca produsul maestrului chief intr-o maniera simpla. Ca pentru  rugaciune sfanta, degetele se impreuna pentru a presari sare in mancare. Mancarea primeste ultimul ingredient-secret, care anunta mesenii ca a venit momentul servirii mesei. Din pacate, dincolo de “ritualul” acesta al sarii, prin care mancarea este condimentata, sarea in exces afecteaza starea de sanatate, vasele de sange si rinchii mai ales. Si cum ce-i gustos in exces strica, multi au dus departe acest ritual al sarii, astfel incat s-au obisnuit sa-l practice la orice masa. Cum am putea totusi sa nu dam uitarii gustul sarii din bucate, dar sa avem grija si de sanatatea noastra? Iata cateva trucuri pentru condimentarea cu bun-simt a hranii.

1. Ierburile proaspete, sanatatea verde din camara

Cimbrul, busuicoul, patrunjelul, mararul, tahonul etc. coriandrul sunt pline de vitamine si minerale. Aduc aroma mancarii, iz fresh, proaspat, exact ca la un pranz campenesc.

Culese proaspete, adaugate cu masura, peste alimentele cu care se potrivesc, ierburile proaspete isi joaca rolul atat de bine, incat nici nu veti simti lipsa sarii din mancare. In plus, sunt surse importante de antioxidanti, adevarate pastile de sanatate.

2. Pas la alimente procesate

Cu toate ca sunt bune, parca mai bune decat alimentele sanatoase, acelea pe care vrand-nevrand le catadicsim a fi mai putin atragatoare si savuroase, alimentele procesate sunt o mina de sare. Contin mult sodiu si, implicit, nu sunt recomandate pentru sistemul circular, pentru inima, rinichi etc. Iata de ce alimentele procesate nu ar trebui sa se regaseasca in cosul zilnic de cumparaturi. Evitati pe cat puteti semipreparatele, tot ce inseamna alimente procesate, inclusiv afumaturi (daca puteti, mancati rar), conservele, saramurile etc.

3. Totul cu masura

Si daca nu puteti renunta la sare, ca parca mancarea e mai gustoasa asa, incercati sa puneti putina sare in podul palmei, un vaf si aruncati apoi in mancare. Nu folositi sarea din solnita pentru ca nu veti sti exact cat ati adaugat. Nu folositi alte recipiente cu sare, pentru veti avea tendinta sa condimentati din plin cu sare. In plus, incercati sa nu consumati mai mult de 2 ,000 de grame de sodiu pe zi.

4. Dressinguri home made

Vin la sticla, au nuante apetisante, de-ti starnesc pofta si te lasa sa visezi la numarul de combinatii alimentare la care reusite, au totusi cam multe calorii, grasimi si conservanti.

Dressingurile din comert, caci de ele vorbesc, nu sunt cele mai recomandate. Contin sare, pentru ca este cel mai uzitat conservant. Iata de ce nu este recomandat sa folositi dressingurile din comert, incercati sa vi le preparati in casa, din ingrediente sigure, naturale. Veti avea mai multe de castigat.

5. Fara tentatii la vedere

Si pentru ca o masa corect asezata si un meniu gustos ii impresioneaza pe cei mai multi dintre noi, precis si prezenta recipientelor cu tot felul de condimente nu este uitata. Numai ca din politete se poate ajunge la un obicei nesanatos. Cu solnita pe masa, veti avea tendinta sa condimentati mancarea mereu. Asa ca, fara tentatii la vedere.

Articol protejat!


Filed under: Alimentatie sanatoasa Tagged: afumatura, alimentatie sanatoasa, alimente integrale, alimente procesate, calorii, conservant, conserve, dieta, dieta rapida, dressinguri din comert, dressinguri pregatite in casa, inima, nutritie sanatoasa, organism sanatos, rinichi, saramura, sare, sistemul circulator, slabire rapida, sodiu, sosuri din comert, stare de snaatate, vase


Articol recomandat de madalina-stama.net