contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

6 Greseli De Evitat Pe Perioada Verii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Soare, o caldura insuportabila, nicio adiere de vant si un aer uscat. Acesta ar fi pe scurt jurnalul unei zi oarecare, de vara. Si, din nevoia de a te racori, faci multe greseli care ulterior te costa. Iata lista celor mai frecvent intalnite gerseli,  pe care trebuie sa le eviti.

1. Fara dusuri reci

Din nevoia de a te racori, te lasi dus de val si iei in calcul un dus rece, precum gheata. Efectul? Racorire. Dar, dupa un timp, organismul transpira abundent si parca nu te simti grozav.

Cu timpul, metabolismul este dat peste cap, se percepe un dezechilibru.

Motivul pentru care ulterior organismul transpira, este nevoia acestuia de a reduce temperatura corpului la cea a apei, efortul depus necesita si energie, iata de ce efortul depus este urmat de sudoare abundenta.

2. Fara gheata

Desi fac cu ochiul oricui, bauturile cu gheata fac mai mult rau decat bine. Gatul este si el urcat precum pielea corpului care parca striga de disperare dupa un strop de apa.

 

Insa, rece, lichidele inflameaza in timp gatul, iata de ce diferenta de temperatura le cauzeaza multora dintre noi raceala pe timpul verii.

3. Fara ventilator si aparat de aer conditionat

Desi aparent pare o nebunie sa nu ai ventilator sau aparat de aer conditionar in camera, acest lucru nu este neaparat un semn de al corvoadei pe care trebuie sa o suporti. Nicidecum. Vara, din cauza diferentelor de temperatura, aerul rece din camera si cel cald, uscat de afara, multi racesc, se plang de dureri de oase, dureri de cap etc. Iata de ce medicul nu recomanda aparatul de aer conditionat sau ventilatorul fix in camera, sau in directia ta, astfel incat aerul sa iti vina in fata, Mare atentie la diferentele de temperatura!

4. Fara machiaj exagerat

Vara nici macar produsele profesioniste nu rezista. Machiajul curge, efectul este dizgratios, iar pielea are de suferit. Se arde, se deshidrateaza si se irita. Renunta la machiajul exagerat, incarcat, renunta la fond de ten. Lasa pielea sa respire, nu inainte de a aplica o lotiune cu factor de protectie solara. Daca simti nevoia de make up, foloseste putina pudra minerala. Se confunda cu pielea.

5. Lipsa produselor de ingrijire solare

Multi comit greseala sa iasa din casa fara sa fi aplicat pe piele macar o crema cu factor de protectie solara. Pielea este predispusa la arsuri solare, ele sunt periculoase. De ce? Pentru ca arsurile, in functie de gradul de afectare a epidermei, acestea pot sa se trateze greu. Iar soarele este responsabil pentru imbatranirea prematura: riduri fine, piele arsa, cu aspect matur, batran, lipsita de stralucire, fada. In plus, ultravioletele sunt responsabile pentru cancerul de piele, mai ales la persoanele cu hiperpigmentatie-alunite. Deci, nu pleca din casa fara sa fi aplicat o crema cu factor de protectie solara. Acesta trebuie ales in functie de tipul de ten (tenul foarte alb va cere un factor ridicat de protectie, iar un ten masliniu va cere un factor mic de protectie solara).

6. Fara strand

Pare o traditie pentru multi copii, adolescenti si adulti sa mearga periodic la strand, insa nu este cea mai buna alegere. Apa strandelor de multe ori nu este la fel de curata cum o vedem cu ochii. La o simpla analiza la microscop se poate vedea ca apa nu a fost tratata cu clor, acesta lupta cu microbii. Ca apa contine substantele pe care organismul uman le elimina, deci nu este de multe ori cea mai buna varianta. Iata de ce multe dintre persoanele care se scalda la strand se intorc cu eczeme, afectiuni la nivelul pielii, mai ales la nivel ocular, o zona foarte sensibila.

Alternativa? Baile de acasa sau de la o piscina privata, cu atestat de certificare a calitatii.

Articol protejat de legea drepturilor de autor.


Filed under: Lifestyle Tagged: 40 de grade celsius, adiere de vant, aer rece, afectiuni oculare, afectiunie dermatologice, apa, are conditionat, bauturi cu gheata, briza marii, caldura, canicula, clor, deshidratare, dusuri reci, eczeme, efect de racorire, epiderma, gheata, make up, piele, produse de ingrijire solara, raceala, racorire, rata metabolismului, strand, ten, valdura, vant, vara, ventilator


Articol recomandat de madalina-stama.net