contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

6 Reguli Pentru O Digestie Usoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Putini dintre noi stiu ca digestia incepe inca din farfurie. Iata de ce punerea digestiei intr-un con de umbra justifica, pe de o parte, si problemele de sanatate ale unora dintre noi. Si asta pentru ca in urma digestiei organismului ii sunt furnizate minerale, vitamine, antioxidanti etc. Daca digestia nu se realizeaza cum trebuie, atunci aportul de nutrienti nu se poate realiza si de aici apar problemele.

1. Suficiente lichide

Desi se crede ca apa este doar pentru hidratare si atat, apa suplineste multe nevoi. Participa la reactii de sinteza, stabilizeaza balanta de fluide din corp, ajuta digestia etc.

Iata ca apa este si cheia in regleaza digestiei, si asta pentru ca elimina resturile de mancare, toxinele si ajuta digestia, o usureaza. Iar o digestie usoara, inseamna o stare de bine, echilibru interior, sanatate de fier. Astfel, serviti zi de zi cat mai multe lichide, respectiv: supe, ceaiuri, apa, sucuri naturale. Cantitatea este de 8-10 cani pe zi, pe timpul verii cantitatea de lichide trece de 2 litri.

2. Exercitii usoare

Putini dintre noi stiu ca exercitiile fizice usoare inlesnesc digestia, si asta pentru ca atunci cand ea se realizeaza, daca am pune mana pe stomac, am simti mici zgomote, ceea ce inseamna ca digestia este in plin proces. Iata de ce, dupa masa este bine sa mergem cate un pic pe jos, sa nu ne culcam in pat, sa nu ne facem sieta, si sa facem putin sport.

3. Mese regulate

Pentru a usura digestia, trebuie sa serviti mesele regulat, dupa un orar.

Micul dejun in prima ora de la trezire, pranzul la 3-4 ore, cina inainte de 19.00-20.00. Sa existe 2 gustari zi de zi.

Respectandu-se zilnic acest program, digestia este usurata, iar rata metabolismul creste, echilibrul interior se simte la scurt timp, si asta pentru ca starea de bine necesita un pic de disciplina alimentara, disciplina in stilul de viata.

4. Ceaiuri

Exista ceaiuri care usureaza digestia, iar ele trebuie luate in vedere atunci cand exista unele mici neplaceri.

5. Combinatii alimentare corecte

O mare problema a problemelor de digestie o reprezinta combinatiile alimentare dezastruoase. De exemplu, nu combinati mai multe surse de proteine la o masa: lapte, carne, oua, branza, cascaval, unt, smantana, iaurt, peste etc.

Nu mancati alimente foarte grase, mancaruri cu sosuri grele, ori foarte picante, mai ales seara. In plus, daca vreti sa experimentati mancaruri noi, mai bine cititi cu atentie lista ingredientelor.

Consumati cu cel putin 30 de  minute inainte de masa un pahar cu apa, inainte de masa, salata sau supa light, apoi felul principal.

6. Alergeni

Si nu in ultimul rand, ca sa nu aveti o digestie proasta, cu probleme, evitati alimentele care va favorizeaza alergiile pe care le stiti deja, de exemplu, daca aveti intoleranta la lactoza, evitati lactatele si consumati lactate pe baza de soia sau sarace in grasimi.

La buna vedere!

Articol protejat de legea drepturilor de autor!


Filed under: Alimentatie sanatoasa Tagged: alergeni, antioxidanti, apa, Aperitiv, aport de nutrienti. stil de viata sanatos, ceaiuri, cina, ciorbe, digestie usoara, disciplina alimentara, echilibru interior, fel principal, gustari, hidratare, intoleranta la lactoza, lactate, lactate de soia, lactate sarace in grasimi, lapte de soia, metabolism, mic dejun, minerale, pranz, probleme de digestie, Sucuri naturale, supe, vitamine


Articol recomandat de madalina-stama.net