contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Fost “brânzeturi şi Vinuri”, Februarie 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ieri seară, 19 februarie 2013, la frumosul sediu al Cramelor Halewood, din strada Paris nr. 7A, în mansarda splendidă, spaţioasă şi caldă (la figurat) care mi-a fost pusă la dispoziţie, s-a desfăşurat o cină lejeră şi relaxată, care a îmbinat câteva dintre vinurile single vineyard ale gazdelor, cu o serie de brânzeturi fine, oferite de Delaco.


Scopul acestui eveniment, pe lângă cel de a pune în legătură persoane interesate de domeniul gastronomic şi de a le oferi o seară plăcută şi interesantă, a fost acela de a prezenta câteva produse de bună calitate şi accesibile de pe piaţa noastră. Cred că educarea publicului poate transforma un cumpărător obişnuit într-unul avizat, care îşi va cheltui banii mai bine.


Invitaţii mei au putut să deguste şi să experimenteze, combinaţii de brânzeturi albe şi delicate – Caprice des Dieux, Camembert Coeur de Lion şi Brie Coeur de Lion -, brânzeturi cu mucegai nobil – Bergader Edelpilz, Castello Danish Blue Traditional şi St. Agur – cu vin spumant Rhein Extra Brut Imperial şi vinurile single vineyard Sauvignon Blanc 2011, Viognier Tămâioasă Românească 2011 şi Adrian Shiray 2011.


La acestea s-a adăugat o selecţie de diferite feluri de pâine, câteva tipuri de crackers, struguri albi şi roşii, mai multe tipuri de mere şi pere, nuci, migdale, alune şi fistic, măsline, stafide şi caise deshidratate, marmeladă de gutui, miere şi sosurile mele din seria “dulce-de-iute”.



Oaspeţii au avut ocazia să achiziţioneze pe loc brânzeturile sau vinurile care le-au plăcut şi pot să spun că, deşi toate au fost foarte apreciate, cel mai mare succes le-au avut brânza St. Agur şi vinul Adrian Shiraz. Altminteri, cele două merg bine împreună, aşa că cine le-a cumpărat pe ambele a tras un loz norocos.



Cum mă ştiţi că la astfel de ocazii sunt vorbăreţ, am prezentat fiecare produs în parte, atât brânzeturile cât şi vinurile, punctând cu unele amănunte semnificative din istoria acestor alimente, descriind foarte pe scurt modul lor de preparare, oferind indicaţii despre cum se desfăşoară şi ce se urmăreşte la o degustare de produse şi, nu în ultimul rând, criteriile după care se asociază brânzeturile cu vinurile.


Interesant, cel puţin pentru mine, a fost faptul că la eveniment au participat persoane care au mărturisit că nu mănâncă decât brânză telemea şi caşcaval, sau că sunt băutori pasionaţi de bere. Curiozitatea care i-a îndemnat să fie prezenţi ieri seară le-a fost, aş zice, răsplătită, căci s-au declarat încântaţi de toate tipurile de brânzeturi şi vinuri. Este extraordinar, sau cel puţin aşa mă simt eu, să prezinţi un aliment, să faci pe cineva să-l guste pentru prima dată şi să se declare nu doar extrem de plăcut surprins, dar şi să regrete că nu a făcut acest lucru mai devreme.


Cred că, judecând după modul în care s-au simţit oaspeţii şi după impresiile schimbate cu ei, evenimentul a fost un succes şi am de gând să-l repet, bineînţeles cu alte vinuri şi alte brânzeturi. Până atunci însă, vă pot oferi câteva fotografii de la faţa locului, făcute de prietenul meu Victor Arsene, un excelent profesionist.