contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Fost “fun & Grill”, 25-26 Mai 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Toate cele 22 de locuri la evenimentul “Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la Casa “Mara” din Slănic-Prahova, au fost oferite de compania Delaco. Dacă vă întrebaţi cui au fost ele oferite, răspunsul este simplu: celor 11 câştigători ai concursului, organizat în colaborare cu site-ul bucataras.ro, dedicat brânzicii miez de lapte, cea care a fost recompensată de curând cu titlul „Produsul Anului 2013” în categoria brânzeturi, decernat în cadrul Galei organizate de Media Concept Store, pe baza voturilor a peste 3500 de consumatori.


Îmi plac mult de tot brânzeturile de calitate şi cunosc bine miez de lapte, aşa cum cunosc, de altfel, multe dintre brânzeturile distribuite de Delaco; am avut ocazia să le folosesc adesea la evenimentele culinare organizate de mine în ultimele luni şi am lucrat cu ele în nenumărate ocazii.

Am hotărât, deci, să ofer celor 11 bucătăraşi şi familiilor lor, un meniu gândit pe bază de brânzeturi, dedicat versatilităţii acestot produse; evenimentul s-a mai bucurat de colaborarea, deja tradiţională cu Halewood România şi CampingGrill.ro, şi în premieră, de cea cu Agricola Bacău, unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de carne de pui, ouă şi mezeluri de pe piaţa românească.


Iată o îmbinare fericită între frumuseţea complexului Casa “Mara” din Slănic, prestigiul adus de colaborarea cu cei 4 susţinători ai evenimentului (Delaco, Halewood, Agricola Bacău şi CampingGrill.ro), entuziasmul şi voia bună de care au dat dovadă premianţii de pe bucataras.ro şi, cu voia dumneavoastră, munca depusă de mine pe durata a două zile grele, dar plăcute.


Pentru prima dată de când organizeze venimentele de la Slănic, nu cunosteam absolut pe nimeni dintre oaspeţi, dar simt că mi-am făcut câţiva prieteni în toată ţara, căci au venit bucătăraşi şi din Hunedoara, şi de la Broşteni, şi din Feteşti, din Argeş, Bucureşti, Prahova etc.

Meniul, gătit pe versatilele grătare Ascona 570MX, a fost acesta:
Sâmbătă la prânz:
Brânză de capră (simplă şi cu ierburi aromate) cu roşii şi pesto
Supă cremă de roşii cu brânză Brie
Rulada de piept de pui cu spanac, mozzarella şi caşcaval afumat, servită cu ciuperci
Tort de lamaie cu mascarpone si crema ceva fin

Sâmbătă seară:
Platou cu brânzeturi Castello Blue, Emmentaler, Camembert, Brie şi dulce-de-iute
Dovlecei la gratar cu brânză de capră, oregano şi ulei de măsline extra virgin
Muschiuleţ de porc cu ceapă caramelizată şi cartofi la gratar
Fructe marinate in brandy şi lichior, gătite la grătar, cu sos de brânzeturi fine, aromatizate cu mirodenii şi stropite cu sirop de nuci verzi

Duminică dimineaţă:
Salata de roşii cu lăptuci şi frunze, cu miez de lapte
Castraveţi cu mărar şi ulei de măsline extra virgin
Platouri cu mai multe feluri de caşcavaluri şi mezeluri
Dulceţuri, unt, chifle proaspete
Oua fierte
Cafea şi ceai



Bucatele au fost stropite cu vinurile oferite de Halewood Romania: Single Vineyard Selection Sebeş Alba Sauvignon Blanc 2011, Byzantium Sauvignon Blanc 2011 şi Prahova Vallea Special Reserve Tămâioasă Românească.

Mă repet, dar nu am de ales, spunându-vă că totul a ieşit aproape perfect, că bucatele cu fost bine gătite şi apreciate de toată lumea, că vinurile au fost bune şi reci, că veselia şi voia bună au fost, cum se spune, la ele acasă. Până şi căpriţele pitice (sunt deja şase la număr) care fac, de fiecare dată, deliciul copiilor, au părut să se intereseze de ceea ce se petrecea la câţiva metri de ţarcul lor.

Nu stau nici acum prea bine cu pozele, căci este greu să găteşti, să fii gazdă şi să mai joci şi rol de fotograf, dar bucătăraşii mi-au promis să-mi completeze eforturile cu ceea ce au reuşit şi ei să fotografieze; că vă ofer, deocamdată, pozele făcute de mine, rămânând să completez “fototeca” pe măsură ce voi primi materialele promise.