contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Fost “fun & Grill”, Noiembrie 2012

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iată că a trecut şi cea de-a şaptea ediţie a evenimentului culinar pe care îl găzduieşte Casa „Mara” din Slănic-Prahova. Încet-încet, se pare că reuşim să formăm o tradiţie, căci de sâmbătă până duminică, 3-4 noiembrie 2012, Casa „Mara” a fost din nou plină de oaspeţi dornici să se relaxeze la aer curat şi proaspăt, să dea o raită pe la salină (cea mai mare din Europa şi a treia în lume ca dimensiune), să bea un pahar de vin bun într-o companie plăcută şi să mănânce câteva lucruri gustoase.


Am reuşit şi de data aceasta să aduc alături de „Fun & Grill” câteva companii din domeniul gastronomic, ale căror produse au ridicat nivelul evenimentului şi au permis realizarea lui în condiţii de preţ mai mult decât decente.

Este vorba, în ordine alfabetică, despre Braincarn Delicatese, care a furnizat mezelurile de casă şi carnea, pui şi porc, campinggrill.ro, care a furnizat cele două grătare Ascona MX570 pe care am gătit, Cramele Halewood, furnizorul vinurilor seci şi demidulci, albe şi negre, ce au însoţit felurile principale şi deserturile, Delaco, ale cărui unturi şi brânzeturi au fost deliciul oaspeţilor, Eisberg, care a oferit salatele şi legumele, Kotanyi, ale cărui mirodenii au dat savoarea deserturilor şi sosurilor, şi RFamily, ale cărui fructe de mare au făcut senzaţie într-o uriaşă paella.

Am avut şansa unor zile însorite şi călduroase – deşi suntem înnoiembrie, la prânz se umbla în mânecă scurtă – a unei echipe deja rodate şi experimentate şi, în premieră, a prezenţei prietenului meu Costel Clipescu, alături de care am gândit şi gătit meniul. Este extraordinar atunci când gătitul nu cade în sarcina unei singure persoane şi când, ajutorul unui excelent profesionist îmi oferă şansa şi bucuria de a interacţiona mai mult cu oaspeţii.

Fiindcă am adus vorba despre oaspeţi, trebuie să spun că cei mai mulţi au fost, ca întotdeauna, din Bucureşti, dar că au sosit şi din Ploieşti, Bacău şi Constanţa, ba chiar şi din Berlin. Aţi citit bine, am avut oaspeţi, români bineînţeles, care au venit tocmai din Germania şi au alocat o zi şi jumătate din timpul lor acestui eveniment.

Meniul a fost cel anunţat anterior, dar îmi voi face plăcerea de a-l puncta încă o dată:
Sambata la prânz:
Ensalada campestre cu miez de lapte – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Muschiulet de porc la gratar cu sos de branza albastra si brandy, servit cu salata acrisoara de castraveti şi morcovi – vin Prahova Valley Special Reserve Feteasca Neagra
Rondele de ananas caramelizate pe gratar, servite cu crema de branzeturi si sos – vin Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca

Sambata la cină:
Cartofi copţi serviţi cu crema de branza, masline si ierburi şi cu salata mixta – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Paella cu fructe de mare – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Piersici marinate in lichior, umplute cu crema de branza aromatizata cu citrice şi servite cu sos pe bază de lichior de piersici şi suc de portocale – vin Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca

Duminica la micul dejun:
Selectie de brânzeturi şi mezeluri, oua, roşii, ceapă verde, dulceţuri de casă, chifle şi pâine de casă, ceai, cafea

Duminica la prânz:
Selectie de branzeturi fine asociate cu “dulce-de-iute” – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Frigarui de pui picante servite cu sos roz si cu salata misticanza – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Banane coapte pe gratar, cu ciocolata, rom si sos de smântână, cremă de brânză, stafide, mirodenii şi brandy – vin Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca

Pot să afirm că evenimentul a ieşit excelent, nu doar datorită organizării, mâncării şi băuturii şi nici doar pentru că gazdele au fost la înălţimea ocaziei, ci şi datorită oaspeţilor, care au fost extraordinari: bine dispuşi, dornici să petreacă un sfârşit de săptămână relaxant, deschişi, comunicativi, glumeţi, binevoitori.





Sper ca fotografiile făcute de mine şi de Camil, cel care este deja prezent pentru a treia oară la “Fun & Grill” (şi nu dă semne că are vrea să se oprească), să vă placă. Mulţumesc, Camil, pentru fotografii şi pentru faptul că găseşti mereu cum să fii de ajutor atunci când se găteşte în preajma ta.




Închei spunându-vă că în câteva zile voi anunţa programul, meniul şi preţul următoarei ediţii de “Fun & Grill”, care va avea loc pe 1-2 decembrie 2012.