contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Inceput Saptamana Mare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sarbatoarea Invierii este tot mai aproape. Azi este pomenit Iosif, fiul patriarhului Iacov si al Rahelei, care este vazut ca o prefigurare vechi-testamentara a lui Hristos. Ma  gandeam astazi ca as vrea sa reiau povestioarele biblice ce le scriam acum ceva vreme in fiecare duminica. E cazul sa ma mobilizez si in directia asta. Chiar duc dorul acelor postari, caci imi placea sa analizez textul, sa-mi imaginez personajele in situatiile in care se aflau, ce simteau….Nu prea mai amtimp insa de documentare…Dar voi incerca.
De maine incep incet incet sa pregatesc bucatele pentru Paste. Sper sa ma incadrez in timp si sa nu ma incarc excesiv; mi-am planificat doua meniuri: unul pentru familion si unul pentru mine (adaptat Dukan). N-o sa fie multa mancare dar o sa fie suficient cat sa simtim ca e sarbatoare. Maine vreau sa fac aluat si sa coc niste gogosele de ecler. Se pastreaza foarte bine cateva zile. Crema o s-o fac probabil joi seara sau sambata dimineata. De fapt, mai toate le voi gati dupa opt seara cand se culca spiridusii mei caci in timpul zilei imi cam ocupa fiecare secunda….si nu va inchipuiti ce debandada fac. Cand nu conspira impreuna la diverse prostioare, se….inspira unul pe altul. Cel putin, Petre e fan devotat al lui Andrei si ii copiaza cu zel fiecare bucluc care-l face acesta. Toate ziua se aude in casa chiuieli, plansete, rasete, vaiete (la amandoi le ies dinti si cateodata e jaleeeeee….). N-am terminat inca ornamentele de Paste dar vreau sa ma mobilizez maine sa-l termin pe primul si sper sa iasa ceva frumos.
Sper sa se indrepte nitel si vremea. Asa am putea sa iesim si noi seara la o plimbare pana la biserica sa asistam la Denii. Mai ales, joi, as dori sa merg la Denia celor 12 Evanghelii.
In Piata Mare, in centrul Sibiului, s-a deschis Targul de Paste. As vrea sa trec pe acolo dar nu stiu cum voi sta cu timpul.
La voi cum merg pregatirile de sarbatoare?
Mult spor in toate ca avem nevoie in perioada asta, nu?
_DSC2714_DSC2602_DSC2613_DSC0436