contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Inceput Sezonul De Vanatoare! Pentru Inceput, Mergem La Prepelite!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Captura de prepelite
Vanatoarea la prepelita incepe pe 15 August si se termina la 31 Decembrie (daca mai gasiti la aceasta data prepelite)!.
Prepelita este o pasare migratoare, care soseste spre sfarsitul lunii aprilie si pleaca in a doua jumatate a lunii septembrie. Migreaza din Europa pana in Africa Centrala.
Migreaza mai ales in noptile cu luna plina. Uneori cand au hrana din abundenta si vremea ce mentine o toamna calduroasa, migratia intarzie pana dupa 15 octombrie.
Pentru migratie, stolurile de prepelite se aduna pe miristi, pe fanete ce abunda in seminte si pe terenurile agricole pe care s-a cultivat grau, secara, floarea soarelui etc.
Asa ca, eu si prietenul meu Paul ne sculam cu noaptea-n cap, ne echipam si plecam la vanatoare. Nu l-am uitat sa-l luam cu noi pe Vasile, cainele nostru de baza in astfel de vanatori.

Paul si cainele lui de vanatoare, Vasile
Am ajuns intro zona perfecta pentru migratia prepelitelor. Iarba deasa e locul ideal pentru prepelitele care trebuie sa sa ascunda pentru a-si acumula energia necesara traversarii Marii Mediteraniene. Graul a fost deja strans si boabele din spic care au cazut pe pamant sunt o hrana perfecta pentru ele. Plecam bine echipati sa cautam prepelitele. Inaintam usurel pe camp si tragem in permanenta cu ochiul la Vasile. Ca sa nu scapam aretul lui. Asa vom stii mai bine unde sta ascunsa prepelita.

Tandemul om-caine pasind cu grija in cautarea prepelitelor
Prepelita sare din desisul ierbii, zboara rapid, cam la 1,5 metri deasupra miristei. Punem pusca "la ochi", tintim si tragem. Pasarea cade. Daca nu o gasim prin desisul ierbii, ne ajuta de fiecare data Vasile. Are un nas perfect pentru jobul asta!

Eu si pusca mea luam la tinta prepelitele ce zboara

Vanatoarea s-a incheiat. Cainii obositi sunt rasplatiti! Toti suntem multumiti ca am participat la o vanatoare frumoasa pe o zi insorita si calduta adunand in tolba multe "trofee"!

Toata lumea-i fericita! Vanatoarea a luat sfarsit si tolbele noastre sunt pline.
Eu imi strang "recolta" si plec la Ploiesti. Ma gandesc deja ce "delicatese" sa mai fac din aceste prepelite grase si gustoase! 
Dar acum trebuie sa ma concentrez la drum! Cand ajung acasa, voi stabili ce anume voi gati cu aceste prepelite, in asa fel incat sa va faca si voua placere sa incercati reteta sa o gatiti si sa o savurati!

In asteptarea vanatorilor ce vor urma


Voi reveni!




Articol recomandat de marcel-iorga.blogspot.com