contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ab Ovo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

La inceput a fost oul. Sau gaina. Oul, la josul tulpinii unui arbore de posibilitati poate ajunge in varf sau gaina, sau nu. Sau poate ajunge un scrob. Scrobul, prin etimologia sa primara, nu este altceva decat o jumara, o maltratare termica, a unui ou perfect in rotungimile lui. Sarat si piparat. Uneori cu ceapa. Sau poate fi unul magnific, delicios, texturat si inmiresmat cu sucul legumelor proaspete, culese si ele din varfuri de tulpini. Si atunci nu este pacat. Anume un astfel de scrob a dres Povestelnicul in una din diminetile trecute, pentru a vi-l lasa pe pagina asta ca sa-l puteti gusta si voi, in dimineata aceasta proaspata de sambata, la voi acasa, fanii mei fideli ce sunteti, in timp ce el, la ora cand va treziti, coboara un deal pitoresc la o suta kilometri departare de tastatura unde a fost lasata aceasta binecuvantare culinara.
Scrob cu pastrama

Si daca nu va-ti trezit singuri in pat, sa stiti ca aveti nevoie doar de cinci oua, o felie mai groasa de pastrama, un ardei dulce, cozi de ceapa cat va place, sare, piper negru si un ingredient (Ed Adovard fii atent aici) perfect pentru a fa trezi sangele si a va lumina mintea – doua varfuri de lingurita de piper cayenne macinat, foarte sanatos si deloc arzator pentru organism.

Scrob cu pastrama

Indata cum vi s-au dezmortit ochii, ceapa taiati-o pai, ardeiul rondele.
Scrob cu pastrama

Si pastramaua cum o doriti: felii mai subtiri sau pai.
Scrob cu pastrama

Dupa asta, incingeti in tigaie doua linguri de ulei de masline.
Scrob cu pastrama

Si aruncati in el legumele taiate.
Scrob cu pastrama

Amestecati-le fara sa va osteniti si sa nu le ardeti tare: 2-3 minute e suficinet pentru ele ca sa se caleasca tocmai bine si sa-si lase din suc in aroma maslinie a uleiului cald.
Scrob cu pastrama

Pe urma adaugati aceea fara care, scrobul nu mai poate fi scrob si gaina – gaina.
Scrob cu pastrama

Sa nu va impinga pacatul sa va mai culcati pe 2 minute, pentru ca trebuie sa stati langa tigaie ca sa paziti ouale: sa le tot imprieteniti cu legumele, ca sa se faca un tot intreg. Sunt gata cand nu mai vedeti nici urma de albus. Dar inainte de asta cam cu 3 minute, macinati niste piper negru, imprastiati niste sare si pudrati uniform suprafata ovo-legumicula cu piperul iute.

Ca sa nu va plictisiti pana se gatesc definitif, alaturi, in alta tigaie, caliti binisor pastramaua in ulei. Si dupa asta, sa fiti sanatosi!
Scrob cu pastrama

Si da, daca mai aveti rabdare (fiindca eu am avut), mesteriti o salata din ce aveti: eu am facut-o din spanac, cateva ridichi, frunze de patrunjel, sale si ulei de masline.
Scrob cu pastrama

Sa aveti o sambata cat mai frumoasa si sa nu stati in casa, ca e vara afara! V-am pupat!
Scrob cu pastrama


Articol recomandat de povestigustoase.com