contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Adunate De Pe Net

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Post neculinar, ca pe alea de pe foodgawker le stie toata lumea, insa am gasit chestii simpatice foc pe craftgawker si pe dwellinggawker. Bine, acolo cam toate chestiile sunt misto, de la DYI stuff (in romaneste le mai zice hand made, da?) pana la design de mobila, case, gradini, cladiri, fain totul, dar azi m-am trezit ca am strans o colectie de link-uri, zic sa le pun aici, nu o fi ilegal, sper.

Prima chestie mi s-a parut cea mai mare tampenie, mai vazusem topsy turvey din astea, cu rosii, aveau un oarecare sens, dar in viziunea gasita pe onekidesign mi se pare chiar o prostie, daca nu vrei sa faci ceva fancy si cozy si ce kila mea mai e amu trendy.

Toate pozele sunt luate de pe net, de la locul faptei, in cazul acesta, ghivece cu fundul in sus de la onekidesign (tot la link-uri gasiti mai multe poze si amanunte la fiecare chestie, eu am luat numai cate o poza).

Niste case frumoase, de pe site-ul daciangroza.ro. Am vazut in multe sate de pescari case colorate fistichiu, dar casele din Costa Nova, chiar daca imi mai amintesc de unele sate din Chios, parca sunt aparte (click pe link pentru mai multe poze, da?).

DSC_2391_1000

De pe nesecatul in imagini inedite, epundit.com, niste fotografii cu aglomeratia urbana din Hong Kong facute de Michael Wolf, eu care credeam ca noi stam inghesuiti in cutii, ntz.

high-rise-photography-12

Un trend al designurilor interioare din 2013 pe freshome.com. Mai exact top 10 in directia asta si, dupa cate am vazut eu butonand, cam asa e, click pe link pentru restul, asta cu gradini si flori in toate pozitiile, cum am aratat si la prima poza, e clar si vizibil locul unu, dupa parerea mea.

01-interior-design-green-wa

Sunt multe, multe case prezentate, de lux, de ciudati, unele feng shui, altele mai mult shui decat feng, ma rog, alea de lux nici nu mai intra la socoteala, ca se joaca efectiv arhitectii cu materialele si spatiul. Insa hotelutzul asta de pe onekidesign, in Mallorca, e chiar deosebit, sigur ca sunt o droaie prin Thai si nu numai, dar astia mi-a atras mie atentia in mod deosebit, e si in spatele unor ziduri vechi, cica e “hotelet”, nu cunosc termenul, o insemna chiar hotelutz, hotelishor, pui de hotel?

s’Hotelet-de-Santanyi-39-1-Kind-Design

O chestie haioasa, pe hiconsumption.com, jacuzzi pe barca.
Nu prea am inteles exact care e idee, de ce si, mai ales cine conduce, dar e traznita.

Electric-Hot-Tub-Boat-3

Foarte simpaticele obiectele carora li s-a dat o noua viata (vintage, da?) pe eclecticlivinghome.wordpress.com, obiecte atat decorative cat si folositoare din vechituri (zic ei ca ar fi reciclate).

reciclate

Nici asta nu e o noutate, dar e perfecta pentru imprastiatii (stiu eu unii) care isi ratacesc mereu cheile, ar trebui facute la fel si la buletine, carduri, sa nu mai aiba omul nimica la el decat propria amprenta, pe hiconsumption.com, cititor de amprente care arata a broasca obisnuita. Daca intrebati un hot, chiar nu conteaza ce fel de ncuietoare se foloseste, dar macar scapam de stressul cheilor, nu?

Avem si un neaos, must get, must have, anume, traznai ale designerilor, fireste ca mai mult sau mai putin utile, sunt 20 de exemple la linkul de pe thedesigninspiration.com, au am ales unul singur.

Vedeti ce i-a dus capul? Manca-l-as pe Yoda, ar fi misto si cu Adi magnificul sau Gutza caltabos.

Creative-Products-006

La capitolul case mici si zapacite sunt o droaie pe tinyhousetalk.com, casa din camion nu e unica, dar pare cea mai haioasa, cum are ea “porci” mititica. La Link gasiti mai multe si despre creatorul Rob Scott.

(ps: asta cu porcii era din ciclul romana peste hotare, daca mai stiti articolul, e drept ca in general erau expresii italienizate).

rob-scotts-studio-housetruck-3

Si de final, cu explicatiile de rigoare, nu e vina mea, ce tampenie l-a dus mintea pe un designer, un fotoliu de piele care isi arata matele. Initial am crezut ca e un protest al iubitorilor de animale, dar nu am inteles prea clar ce a vrut chinezul care l-a creat cu scaunul asta, nu zice nici pretul, dar imediat mi-a traznit ca ar fi bun de cadou veganilor care cica nu mananca animale moarte din mila, dar poarta pantofi de piele. Dar sa nu intram in alte discutii, ultima chestie pe ziua de azi, fotoliul lui Cao Hui de pe acelasi hiconsumption.com.

Zombie-Guts-Leather-Chair-1

Amu stiu ca si voi butonati la greu, ca doar lucrati la stapan si merita, la ce succes are fb e un sport international traznitul in taste si vizionatul in orele de program (nu o spun cu rautate, am practicat de performanta), daca le stiati deja, nu ma scuz, dar dati mai departe, gradina internetului e mare si, vorba filmului, are multe aspecte.

Am bantuit si la noi pe blogosfera, regret sa spun, regret pentru mine, ca nu am inteles nimic din doua articole, unul e aici si nu pricep o iota, adica sa fac, ce, sa catalizez bucataria? Cu catalizatorul?

Al doilea aici, unde am inteles vag cum imi pot mari bucataria mica si amarata, arunc pixurile.

rororo