contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Alimente Care Elimina Toxinele Din Organism

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Putem elimina din toxinele din corp fara proceduri pretentioase si costisitoare de detoxifiere. Yahoo.com a publicat topul alimentelor care ne ajuta sa ne curatam organismul, citand-o pe Mihaela Bilic:

1. Varza
Este pe locul 1 în topul celor mai eficiente alimente pe care trebuie să le incluzi în meniul tău. Consumul oricărui tip de varză aduce numeroase beneficii organismului, având un efect diuretic şi depurativ.

2. Broccoli
Are un puternic efect detoxifiant, favorizând eliminarea hepatică a toxinelor. În plus, neutralizează radicalii liberi, ajută la slăbit şi menţine pielea tânără.

3. Sfecla roşie
Datorită substanţelor metionină şi betanină care se găsesc în conţinutul său, sfecla roşie stimulează eliminarea toxinelor.

4. Ţelina
Are un puternic efect diuretic, fiind recomandată pentru o digestie mai bună şi pentru eliminarea excesul de lichide din corp. Potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic, bulbul de ţelină tonifică şi purifică organismul, ajutând foarte mult la slăbit.

5. Sparanghelul
Are un conţinut ridicat de fibre care stimulează tranzitul intestinal. De asemenea, datorită unor cantităţi însemnate de fosfor, mangan şi potasiu, sparanghelul are un efect uşor laxativ şi detoxifiant.

6. Anghinarea
Deşi nu este prea folosită în bucătăria românească, anghinarea are proprietăţi de netăgăduit atunci când vine vorba despre nutrienţii săi. Printre cele mai recunoscute beneficii: stimulează secreţia de bilă şi facilitează evacuarea mai rapidă a toxinelor.

7. Mărul
Este cel mai iubit fruct de câtre români, dar şi unul dintre cele mai nutritive pentru corp. Datorită bogăţiei de fibre solubile, mărul reuşeşte să “adune” metalele grele din colon şi să le elimine mai repede.

8. Ananasul
Consumat în stare proaspătă, ananasul facilitează digestia proteinelor. De asemenea, împiedică retenţia lichidelor în corp şi ameliorează semnificativ celulita.

9. Căpşunile
Sunt diuretice, laxative şi au un rol esenţial în detoxifierea ficatului.

10. Cireşele
Au proprietăţi laxative şi detoxifiante datorită cantităţii însemnate de sorbitol, betacaroten şi nitrat de potasiu


Filed under: STIRI CULINARE