contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Altfel De Fast-food

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Daca aceasta ar fi o proba de sinceritate pentru noi insine, atunci cu totii am face un pas inapoi, am prefera sa dam raspunsul mai tarziu, sau deloc. Ne fastacim, ne e rusine sa recunoastem, cel putine unii, dar toti dintre noi am consumat la un moment dat fast-food, iar altii includ  fast-food-ul in meniul zilnic. Din pacate, fast-food-ul a devenit vertiginos ingredientul care declanseaza obezitatea in randul romanilor. Desi pana mai acum cativa ani nu exista aceasta problema, nu existau atatea cazuri, in ultima vreme unu din patru romani consuma fast-food in mod repetat, iar procentul de obezitate a crescut considerabil de mult. Si-atunci, de ce nu putem renunta la ele?

Drogul cu nume de fast-food

Apetisante si aspectuoase, produsele de fast-food sunt greu de refuzat pentru multi dintre noi, cel putin pentru aceia care nu stiu ce dezastru pot provoca in organism. Pline de conservanti, grasimi, sare, zahar si E-uri, produsele de fast-food nu constituie cea mai buna alegere in materie de gustare sau masa principala. Din pacate, sunt bogate in grasimi nesanatoase, saturate si trans. Acestea imbolnavesc sistemul circulator, inima si provoaca chiar si cancer. Grasimile saturate sunt la fel de nocive ca si lipidele trans si viceversa. Daca primele dintai apar mai mult in cartofi, burgeri etc, grasimile trans apar mai mult la pateuri, care se produc cu margarina, ce contin  uleiuri hidrogenate. Deci, stati  departe de unt si margarina.

Daca gustul este cel care dicteaza in alegerea facuta, pe termen lung, caloriile se transforma in depozite de grasimi. Kilograme in plus, celulita, obezitate, hipertensiune (produsele de tip fast-food sunt si bogate in saruri), diabet etc. toate pot sa apara pe fondul consumului de fast-food.

Fast-food home made

Daca renuntarea la fast-food constituie un prim pas in deprinderea unui stil de viata sanatos, exista impedimente pe care multi nu le pot trece. Astfel de impedimente ar fi poftele. Nu este usor sa renunti la obiceiuri alimentare nesanatoase, mai ales cand ele exista de multa vreme. Iata de ce nu este bine sa le negam, dar nici sa ne plafonam. O solutie pentru a mentine starea optima de sanatate, fara a-i da organismului substantele nocive din fast-food, este un meniul de fast-food home made.  Nu presupune produse tipice de fast-food, ci o alternativa in casa, la fast-food traditional. De exemplu, cartofii prajiti pot fi inlocuiti cu cei pregatiti pe gratar sau in cuptor. Astfel, taiati cartofii in felii subtiri, condimentati-i si puneti-i in tava pentru cuptor. Ii bagati in cuptorul incalzit in prealabil si ii lasati pana se rumenesc. Iar ca sa nu se arda, pentru ca nu veti folosi niciun pic de ulei, folositi o folie de pergament. O alta alternativa sunt cartofii la gratar.

Pateurile de magazin pot fi inlocuite cu placintele facute in casa, din faina integrala, branza de casa, mere proaspete, alimente proaspete si integrale, in functie de ce tip de placinta va place.

Burgerii se pot inlocui cu pieptul de pui facut la gratar, servit intre doua felii de paine integrala sau chifla din faina integrala.

 

Bauturile carbogazoase, pepsi, cola, fanta etc. se pot inlocui cu sucurile de citrice pregatite in casa, suc de lamaie, lime si portocala sau doar limonada. Sucurile de citrice astampara setea, nu contin zahar, conservanti, sunt sigure pentru organism, reminetalizeaza organismul, il revitalizeaza, ceea ce nu se intampla in cazul bauturilor racoritoare, carbogazoase.


Articol recomandat de madalina-stama.net