contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Always Loboda-cola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce aer condiționat, ce sucuri “naturale” în care singurele fructe veritabile sunt cele pozate pentru etichetă? În umila bucătărie țărănească am găsit cea mai cea răcoritoare, care, culmea, nu e o băutură, ci o ciorbă!!!

Ciorba de lobodă acrită cu o poală de corcodușe este un exemplu strălucit de istețime culinară românească și adaptabilitate poporeană.

Se face din te miri ce, buruieni și fructe care cresc pe toate coclaurile.

E gata cât ai zice “freș” făcut în retortele de la Oltchim – ador barbarismul ăsta, nimeni nu mai bea suc, toți bem “gius” sau “freș”.

E suficient de consistentă pentru a face față unui mâncău flămând.

Vitaminele din ea provoacă orgasme multiple oricărui dietetician.

Dar cel mai important, ciorba rece de lobodă este arma absolută împotriva caniculei. Este gazpacho-ul nostru, tzatziki-ul mioritic.

Vezi aici cum am făcut-o noi. Nu-ți spun ce bună a fost, ci doar că asistenta de bucătar, a cărei legumă preferată este porcul, a cerut porție TRIPLĂ!!!



Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com