contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amandina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cornelia, colega mea, ne-a pregatit cu ocazia zilei de nastere o prajitura cunoscuta, dar pe care nu o incercasem niciodata facuta in casa. Cu totii o stim de la cofetarie. Feedback-ul este unul excelent, o prajitura dulce si foarte buna.

Inainte de a scrie reteta, vreau sa va invit sa va inscrieti la newsletter, pentru a primi pe e-mail E-book-ul cu retete chinezesti. Puteti sarbatori intrarea in noul an chinezesc cu retete simple si delicioase.

Ingrediente:

Pentru blat:
- 6 oua mari;
- 200 gr. zahar;
- 40 ml. apa;
- 40 ml. ulei;
- 3 linguri cu varf cacao;
- 180 gr. faina;
- 1 plic praf de copt;

Incingem cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le frecam cu ulei, pana devin ca o maioneza subtire.
Albusurile batute spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului).
Cand spuma e tare punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu mixari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata, in prealabil, cu cacao si praf de copt.
Compozitia omogena se pune intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina si se baga la cuptor aproximativ 30 minute.

Pentru sirop:
- 500 ml apa;
- 250 gr. zahar;
- 2 plicuri capucino de ciocolata;
- 2 fiole de rom;

Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Cand zaharul este topit, punem pliculetele de capucino si romul. Lasam siropul la racit.

Pentru crema de ciocolata:
- 3 galbenusuri;
- 150 gr. zahar pudra vanilat;
- 250 gr. margarina;
- 4 lg cacao;
- rom;

Margarina moale (nu topita) se freaca pana devine subtire, dupa care adaugam zaharul si amestecam pentru omogenizare. La sfarsit punem cacao. galbenusurile si romul.

Scoatem blatul de la cuptor, il taiem in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet (Atentie! Daca blatul este cald, se topeste crema).
Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din sirop, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop.
Dam amandina la frigider 3-4 ore.

Glazura, care poate fi facuta din plic special, se intinde pe fiecare prajitura in parte (taiem in patratele prajitura inainte). Se orneaza cu frisca si migdale.
Va garantez ca iese delicioasa :)

Pofta buna!