contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amandine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Ingrediente

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • zahar vanilat

Crema

  • 500 gr ciocolata
  • 500 gr frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • rom

Sirop

  • 300 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom

Glazura

  • 250 gr ciocolata
  • 3 linguri ulei
  • 80 ml frisca
  • 120 gr unt

Pentru decorat 200 ml frisca .

Preparare:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se bat bine cu mixerul.

Faina , cacaoa si praful de copt se cern intr-un bol.
Se adauga treptat peste oua , se amesteca bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade ,timp de 45 minute.
Crema
Ciocolata impreunca cu zaharul si frisca se incalzesc in microunde pana s-a topit 3/4 din ciocolata. Se scoate din microunde si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit complet se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.
Se insiropeaza cu siropul rece, dupa care se umple cu crema preparata.


Glazura
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic amestecand continu pana se topeste 3/4 din ciocolata. Se inlatura de pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Prajitura se taie in cuburi de 6/6 cm .
Se ia fiecare cub si se glazureaza. Se lasa pana se intareste glazura dupa care se orneaza cu frisca.