contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Amandine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Blat:
* 7 oua        * 7 lg zahar       * 6 lg faina
* 2 lg cacao       * 1 lg ulei        * 2 lg apa
Crema:
* 3 oua        * 150 g de zahar
* 2 lg. cacao         * 250 g unt
Sirop:
* 150 ml zahar        * 150 apa
* 2 plicuri capuccino sau ness
Glazura:
* 200 g ciocolata         * 2 lg unt

 


Mod de preparare:
Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata, numai ca se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata se rastoarna si se taie foaia in doua pe orizontala. Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.
Crema: Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema. Aceasta crema se pune peste un blat si se acopera cu al doilea. Dupa acea, prajitura se da la rece, aproximativ o ora (pentru a se intari crema).


Se scoate din frigider si se taie in patrate. Se topeste ciocolata cu untul si se toarna peste bucatile de prajitura. Se orneaza si cu frisca. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com