contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ananas Caramelizat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

ananas caramelizat poza7

Fără un desert grozav
Ospăţul n-ar fi ospăţ.
Haplea vă dă zi de zi
Dezlegare la răsfăţ.

Ce iti trebuie pt 5 portii: (poza 1)
- 5 rondele de ananas
- 200 gr zahar
- 200 ml smantana dulce
- inghetata (pentru dressing – am folosit de vanilie și caramel)

Plan de lucru:
- se curata ananasul, se taie rondele apoi se decupeaza si se indeparteaza cotorul din mijloc.
- Punem zaharul la caramelizat (pozele 2 si 3). Cand acesta s-a caramelizat (atentie sa nu se arda pentru ca devine amar), se adauga smantana dulce (poza 4)
- trecem fiecare rondea de ananas (aproximativ un minut pe fiecare parte) prin sosul format (pozele 5 si 6). In acest timp, focul este la redus.
- Servim cu sau fara inghetata (pozele 7 si 8).
Pofta buna!

Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

ananas caramelizat poza1 ananas caramelizat poza2 ananas caramelizat poza3 ananas caramelizat poza4 ananas caramelizat poza5 ananas caramelizat poza6 ananas caramelizat poza7 ananas caramelizat poza8
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri