contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Anchoiade - Aperitiv De Trei Stele Michelin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




spanioli au alioli, francezii au anchoiade. 
alain ducasse este bucatarul cu cele mai multe restaurante cu trei stele michelin, si este al doilea bucatar din lume cu stele michelin in intreaga cariera. in cateva din restaurantele lui vei intalni anchoiade ca starter.
nu te speria e foarte simplu de facut. gustul insa e diferit de orice ai gustat pina acum. 
anchoives se gasesc la borcanase de 100 de grame la orice supermarket mai de soi sau la metro in ambalaje mai mari. tie iti rebuie 200 de grame.  scurge-l de ulei si pune-l intr-o farfurie adanca cu apa rece sa se desareze timp de 5 minute. scurge apa si arunca-l in robot cu 3 linguri de ulei de masline si o lingura de otet de vin alb. nu pune sare ca are destula.
amesteca-l la robot si adauga treptat ulei de masaline cam 150-200 de grame. inca o lingura de otet/apa il va deschide la culoare. trebuie sa fie de consistenta smantanii.
il mananci cu paine prajita si  andive/ridichi proaspete si il insotesti cu cel mai sec sauvignon blanc pe care-l ai in casa.


 


Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com