contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Anonimus Reloaded Sau Crăciun Fericit!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

V-am povestit eu odată despre Anonimus. Păi aflaţi că el este viu şi sănătos, în sensul imaterial al expresiei. Zilele trecute, chiar în ajunul Crăciunului, când gospodarii mai gospodăroşi sacrificau porcul, Povestelnicul îl sacrifica cu mâinile lui ghiciţi voi pe cine…corect… pe Anonimus, proaspăt reîncarnat în al iepurilă, smolit şi pufos. Voi trece cu vederea faptul că este prima experienţă de acest gen a Povestelnicului (destul de reuşită, printre altele… datorită probabil unui diriginte iscusit, moş Buldang, care stătea alături şi monitoriza procesul) şi faptul că este primul Crăciun al lui Anonimus. Blăniţa a fost pusă la uscat, codiţa va ajunge probabil legată de poşeta vreunei cucoane, lăbuţele din spate la lustruit pantofii iar cărniţa acestei clone a lui Anonimus a ajuns la Povestelnic pe masă.
Iepure cu mustar si ghimbir

Şi odată porniţi, să vă spun de ce-am avut nevoie pentru a-i organiza lui Anonimus sărbătoarea de Crăciun.

Ingrediente: (tot ce vedeţi pe masă dar nu întâlniţi în text face parte din altă reţetă, pe care vă voi povesti-o foarte curând)
- 2 labe faţă, două labe spate de Anonimus (în altă istorie veţi afla ce-am făcut cu restul)
- 3 roşii medii tăiate felii
- 4 lingurţe de muştar dijon
- o bucată mică de ghimbir
- 100 g roşii pasate
- 3 căţei de usturoi
- un vârf de linguriţă de sare
- un vârf de linguriţă de piper negru praf
- un vârf de linguriţă de busuioc uscat
- câteva frunze de rozmarin

Iepure cu mustar si ghimbir

Mod de preparare:
Mai întâi am preparat ceea ce-i place lui Anonimus mai mult: sosul de muştar. Pentru el am pus roşiile pasate, usturoiul, muştarul şi ghimbirul într-un vas, le-am condimentat cu sare, piper şi busuioc şi le-am omogenizat cu blenderul.
 Iepure cu mustar si ghimbir

Într-o tavă am acoperit fundul şi pereţii cu feliile de roşii.
Iepure cu mustar si ghimbir

După, fiecare bucată de carne am uns-o generos cu sos de muştar şi am pus-o în tavă. Deasupra am scăpat nişte frunzuliţe de rozmarin.
Iepure cu mustar si ghimbir

Să nu vă jeneze cartofii, ei stau acolo pentru a umple golurile.

După ce am asezonat carnea, am acoperit vasul cu capac şi l-am dat în cuptorul încins la 220 °C, pentru o oră.
Iepure cu mustar si ghimbir

Să mă credeţi, nu vă împiedică nimeni să stropiţi de câteva ori carnea cu sosul pe care l-a lăsat în tavă. Merită să încercaţi să acoperiţi carnea cu un strat de roşii feliate, rău n-are cum să iasă. Of, acum îmi este greu să scriu, tastatura risca să fie inundată. Vă spun că l-am servit pe Anonimus cu patatas al horno şi salsa picante.
Iepure cu mustar si ghimbir
Până atunci vă doresc să aveţi sărbărori frumoase şi ca în 2011 Anonimus să vă ferească de toate năpestele.

Crăciun fericit!

Iepure cu mustar si ghimbir
P.S. Data viitoare am să vă spun cum am făcut cartofi cu sos picant de roşii: patatas al horno cu salsa picante.
Iepure cu mustar si ghimbir


Articol recomandat de povestigustoase.com