contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aperitive De Ultim Moment

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vine o zi in viata fiecarui om cand se umple de nervi din cvasimotive, mai ales cand nu mai intelege nimic. Fiind ziua jumatarii bune am rezervat la un bar, am pregatit un meniu, facut lista, trebuiau numai ciuguleli la scobitoare, ca sa nu ne caram cu balamuc, sa hap, hap si gata. Si toata ziua o suceala, ba ala vine, ba ala nu vine, ba laie, ba balaie, ca pana azi dimineata nu am inteles nimic, nici numarul de invitati, nici daca nu cumva mergem la mare si anulam tot, ce mai, a trebuit sa fac ceva repede pe ultima suta de metri.

Din dorinta de aface pe placul tuturor, doamnelor si domnisorilor, am trisat. Am cumparat pui shanghai gata facut de la Biila, ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti, a trebuit sa iau bucata cu bucata la mana sa vad care e uscat ca iasca si care nu. Si am cumparat bulete de cascaval congelate. Astea foarte bune, nu am apucat sa citesc eticheta dar la gust sunt bune.

Musafirii nu sunt toti dornici de nou sau exotic si unii tin regim, asa ca am mers pe pui, ceea ce rar fac. Asa ca am luat pulpe dezosate, le-am taiat imbucaturi, sarat si presarat cu un amestec de condimente care se cheama “masala mix” si care are ingrediente pe care nu le cunosc in totalitate.

Ce contine, apare in lista de condimente, poza a opta.

Nu stiu cu ce pompa umfla astia puiidar a stropit carnita aia saraca din toti rarunchii de a fugit si cateaua de spaima bubuielilor, asa ca nu am ratat sa pozez scena bataliei.

Dupa ce am descarcerat, spalat, sters, am pus gramada ce aveam de pus pe farfurii (de plastic, e bar fara mancare, asta e). M-am uitat eu la ele, ele la mine, am avut asa: bulete de cascaval, pui cu masala, cascaval cu struguri (tzatza vacii, exceptionali, vi-i arat la final), pui shanghai (alesi bucata cu bucata), masline, rosii, gogosari.

Mi-am facut o farfurie de model ca eram deja bulversata si in criza de timp, cam asa.

Le-am insirat, iar m-am uitat eu la ele, ele la mine, mi se parura cam saracacioase.

Am plusat, am fugit la Eugen si am mai luat si niste sunca (cica de Praga), aveam crema de branza, am mai inghesuit si putin verde si suncile pe acolo. E, acum nu mai e estetic dar macar se satura vreunul din baieti.

Am terminat cu o ora inainte de plecare, cu tot trisatul (cine nu a gresit sa dea cu piatra) a durat ceva, dar toate sunt la locurile lor, prajituri am comandat sa fie proaspete, mini-eclere si mini-tarte cu fructe, ca din alea mananca toti si acum asteptam plecarea, sper sa nu pic pe la 10 de somn.

Acum despre cumparaturi, tzatza vacii, daca vedeti, luati, sunt cei mai buni struguri din lume (sunt in plasa de la piata, nespalati, ete fliosc, nu fac poze artistice).

Mi s-au agatat de mana niste chestii interesante, iaurtul asta cu miere si nuci, foarte bun, foarte scump, dar era cu 50% reducere.

Mierea cu nuci sunt separat, in capac.

Si am luat crema de branza cu verdeturi, din reclama de la TV sa vad si eu cum e. Nu e. Adica are un gust cel putin ciudat fata de altele. Si pe urma nu inteleg ce e aia aroma naturala de ceapa, scoasa din ce? Si cum adica contine verdeata, de care? Nu mai iau.

Apropos, cand am multa treaba ca sa nu inceapa curca sa faca tambalau, o las sa se uite ca tzatza la gard si chiar asta face :D

Mai ales daca ii si miroase a mancare se linge pana in pleoape plus ca imi sta in picioare, dar oricum, la cumparaturi a fost cu noi.

Asa ca La Multi Ani jumatatii mele bune si rororo.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com