contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Apricot Dreams Cookies

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Am promis ca voi reveni cu reteta biscuitilor mei preferati  'Apricot Dreams Cookies'
Biscuitii mei preferati :UFF
Ciocolata, cafea, caise, la ce mai poti visa ? ! :)
Ingrediente:
pentru 80 de bucati
100 gr. ciocolata
100 gr. unt moale la temperatura camerei
6 gr. cafea
1 gram sare
100 gr. faina
4 gr. praf de copt
125 gr. zahar
70 gr. cacao
1 ou mediu
100 gr. caise uscate
100 gr. stafide
50 gem de caise


Mod de preparare:
Topiti ciocolata cu o lingura din untul de la ingrediente impreuna cu sarea si cu cafeaua la bain-marie.
Mixati oul cu zaharul pana devine ca o crema si se topeste zaharul, apoi adaugati cate o bucata din untul moale cam in 3 ture pana il incorporati pe tot, mixand in continuu.
Adaugati la compozitia de ou cu unt ciocolata topita, mai mixati pana se amesteca, apoi adaugati faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt, maxati pana se aduna toate.
Puneti aluatul obtinut pe o pelicula alimentara, il aplatizati putin in forma alungita si il rasuciti in pelicula, formand un sul de aluat cu lungimea aproxemativa de 30 cm , il dati la frigider pana se intareste putin ca sa-l lucrati mai usor, in jur de 10 minute.
La fel faceti si cu umplutura din caise, dati fructele prin masina de tocat carne, amestecati-le cu gemul si o infasurati in pelicula in forma de sul ca si pe cel de aluat, sa fie de aceeasi lungime, dar mai subtire, dupa aceasta procedura sulul facut din fructe il puneti in frigorifer pana isi va tine forma, ca atunci cand il veti dezveli sa ramana in forma de sul.
Recomand sa faceti aceasta inainte de aluat, ca sa aveti fructele pregatite, pentru ca ele se intaresc mai mult timp, dar aluatul mai repede :).
Acum ca aveti totul la indemana impartiti aluatul in jumatate, taieti o jumatate din sul, il dezveliti din pelicula si il intindeti pe masa infainata cu putin zahar farin (pudra) ca sa nu sa se lipeasca de masa, impartiti si sulul din fructe in jumatate, il puneti pe o margine de aluat intinsa pe masa de lucru si il rulati in el.
Rulati acest sul pana ajungeti la o dimensiune incomoda din cauza lungimii de rulat si-l mai impartiti in jumatate, faceti acest lucru pana veti optine cateva suluri cu umplutura in ele cu latimea de 2 cm, le tavaliti prin zaharul farin, le aranjati unul langa altul si le taieti in segmente de 2,5 cm.
Aranjati biscuitii optinuti cu distanta intre ele cam de 2 cm intr-o tava pe o foaie pentru copt si le coaceti 15 minute in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius.
Aluatul si umplutura ramasa trece prin acelasi ciclu :)
Pofta buna si sper sa o incercati pare complicat, dar sa stiti ca nu este ;) !