contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Copti Umpluti Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un meze clasic pe la mediteranieni, adaptat la resturile mele din frigider si jumulirea plantelor din gradina.

Slide1

Cum spuneam, resturile au constat din niste ardei din aia pe care ii dadeam de colo-colo (cat bricheta de mici) si niste branza de capra sfaramata (nu am terminat-o, cred ca ii ard o mamaliga cu ea intr-o seara). Plus ce trebuie pentru un aluat ca de clatite (in loc de apa/lapte/bere, am pus Schwepps).

Slide2

Am copt ardeii direct pe flacara, se fac repede.

Slide3

Slide4

Cat au stat sa se abureasca, sub capac, cu putina sare, am luat cate o frunzulita din tot ce aveam, plus un trandafir, ca e plina gradina. Am jumulit busuioc, lamaios, marar, hasmatuchi, menta, flori de rucola.

Slide5

Ardeii copti si curatati i-am umplut cu branza aia grasa (se modeleaza misto), i-am dat prin faina, apoi prin aluat facut din faina, ou si apa tonica (plus putina sare de leurda si curcuma, astea de la mine). Trebuia sa il las nitel mai gros, nu conteaza, ca nu e de dat la altii.

Slide6

De prajit, am prajit totul in ulei foarte bine incins, pac, pac. Si gata.

Slide7

Dupa ce am balotat unul mi-am amintit ca nu am pus pe farfurie si floarea de leurda si am mai tras o poza.

Slide8

Treaba e ca mi-a mai ramas nitel aluat, putina branza, niste capete de ardei, daca le amestec pe toate, or iesi niste chesti misto? Nu stim, dar incercarea moarte n-are.

Ardeii astia, mmmmmbelea. Pretul, mic de tot si merge si cu ardei copti mari, ba parca odata am facut si cu din aia la borcan.

rororo