contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Roşu Marinat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Pentru această conservă folosim ardei gras roşu. Se spală bine ardeii, se scurg de apă. Tăiem ardeiul fâşii de 1 cm lăţime. Pregătim un litru de amestec format din 2 părţi apă, o parte oţet din vin de 9 gr., o frunză de dafin,  50 gr. zahăr, sau mai bine 2-3 pastile de sucrazit şi îl punem la fiert. Când dă în clocot, introducem ardeiul tăiat şi îl opărim cca 5-6 minute. Scoatem ardeiul opărit, îl aşezăm în borcane de 720 ml, după gust putem adăuga şi  1-2 căţei de usturoi. Turnăm lichidul fierbinte rămas după opărire şi inchidem bine cu capacul metalic.
   Introducem  borcanele în cuptorul de aragaz pentru 20 minute, apoi aşa fierbinţi le aşezăm într-o pătura şi lăsăm să se răcească încet  cca 24 ore.
Acest tip de conservă poate fi ţinută la cămară 2-3 ani fără să-şi modifice gustul.
   La servire, peste ardeiul murat punem 3-4 căţei de usturoi zdrobit bine, apoi stropim totul cu 1-2 linguri de lichid din conservă şi 1-2 linguri cu ulei de măsline.
   În loc de ardei gras roşu, putem folosi ardei roşu Kapia. Acesta îl tăiem longitudinal pe cca 2 treimi  din lungime şi după opărire îl aşezăm în borcane întreg, cu codiţă şi seminţe. În rest procedăm ca mai sus.
   Astept opiniile dvs.