contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Umpluti Cu Orez Salbatic, Nuci Si Stafide

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Unul din motivele pentru care imi place atat de mult sa gatesc la cuptor este senzatia de libertate pe care o am atunci cand bag mancarea si inchid usa cuptorului. Nu trebuie sa mestec, nu trebuie sa veghez, sa ma ingrijorez ca se va prinde, nu trebuie sa adaug alte ingrediente in etape, ce sa mai, gatesc fara griji. Desi de cele mai multe ori ma ajut de cronometru, mancarea imi da de stire cand e gata prin mirosul imbatator ce se revarsa in casa; in serile de iarna, aceste arome sunt de nepretuit.

Ca sa vedeti ca nu bat campii degeaba, felul urmator are mare legatura cu cuptorul. Ardeii umpluti sunt atat de traditional romanesti incat imi dau lacrimile de plictiseala, dubla plictiseala daca stau sa ma gandesc ca se pot face si cu carne, pentru omni, dar si cu orez, pentru veggie. Si pentru ca aici pe blog ducem zilnic razboi cu rutina, m-am gandit sa ii smecheresc putin si sa le dau o tenta usor arabeasca, inlocuind orezul alb cu orez salbatic si adaugand stafide si nuci prajite.

Ingrediente

4 ardei grasi

250 g orez salbatic

1 ceapa alba mare

2 catei de usturoi

4 linguri stafide

2 linguri samburi de nuci

4 linguri de pasta de tomate

2-3 linguri ulei de masline

sare si piper

1. Fierbem orezul salbatic la foc mic, aproximativ 20 minute sau pana cand e gata. Cand e aproape facut, adaugam stafidele, sa se hidrateze si ele :)

2. Intr-o tigaie non-aderenta prajim nucile tocate maruntel sau zdrobite putin cu un facalet. Cand incep sa se rumeneasca putin, le adaugam la orez.

3. In aceeasi tigaie calim ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei, adaugam pasta de rosii, sare si piper dupa gust si dam un clocot. Amestecam cu orezul iar compozitia rezultata o indesam bine in ardeii carora le-am taiat capacul si le-am scobit si aruncat cotorul cu seminte. Deasupra ardeilor punem capacelele si dam la cuptor, nu inainte de a stropi cu o lingura de ulei si vreo 5-6 de apa.

4. Sunt gata cand s-a copt ardeiul.

Sunt foarte satiosi, aromati si nemaipomeniti in perioada asta, cand toata lumea o da pe mancare vegana si-i zice de post. Sau viceversa :)

Love and wild rice,

Andie