contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripi Picante Cu Cartofi La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt o carnivora innascuta! Daca ar fi sa aleg intre cele 3 specii de baza - porc, vita, pasare, mi-ar fi foarte greu sa ma decid... Imi place ciorbita de vita... sau friptura de porc la cuptor...  sau supa de pui cu taitei de casa, dar n-am sa refuz niciodata niste aripioare picante!!!

Ingrediente:
1 caserola aripioare
2 lingurita sare
3 lingurita zahar
1 lingurita rozmarin
2 lingurite boia iute
2 lingurite peperoncino
5 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie
apa minerala
ulei de masline
ulei ptr prajit
2 cartofi
50 g unt sarat cu cimbru
sare
Aripioarele le-am taiat in 3, aruncand varful. Le-am spalat si curatat bine.
Am amestecat  condimentele cu usturoiul pisat si ulei de masline.
Am adaugat si sucul de la o jumatate de lamaie....
 apa minerala .. cca 200 ml.
 Am pus amestecul de condimente peste aripioare si am dat la frigider ptr 24 ore.
Dupa ce au stat la marinat, am pus aripioarele intr-o tava in care am adaugat ulei de masline, si am dat la cuptor. Eu nu am folosit marinata.
 Am pregatit si cartofii, taindu-i bucati. Am pus intr-un vas de yena bucati de unt sarat cu cimbru, si cartofii bucati si am dat la cuptor.
Am lasat la cuptor pana au fost gata si aripioarele si cartifii.
Am servit alaturi cu o salata de sfecla, iar pe cartofi am pus smantana!
O bunatate de cina!!
Pofta buna!