contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare De Pui Condimentate

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:

- 4 catei de usturoi (tocati)
- 3 cepe verzi (tocate)
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingura de condiment chinezesc
- 2 linguri de sos de peşte
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de sos chili dulce
- sare dupa gust (opţional)
- 16 aripioare de pui
- 2 lime (feliate)
Mod de preparare:
Amestecati împreună usturoi-ul tocat marunt, ceapa verde tocata, zahăr-ul, praf de cinci condimente chinezesti, sos-ul de peşte, sos-ul de soia, sos-ul de chili şi sare într-un castron.
Apoi aranjati bucatile de pui intr-un vas termorezistent, non-metalic. Cu lingura puneti sos-ul de condimente peste bucatile de pui (sa aveti grisa sa fie uniform condimentate). Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi lasati in frigider 8 ore sau peste noapte. Incalziti bine cuptorul. Intr-o tava puneti hartie de copt si aranjati bucatile de pui marinate. apoi stropiti cu ulei. Introduceti tava in cuptor si lasati sa se prajeasca bine pana devin crocante (aproximativ 45 de minute).
Aripioarele astfel gatite se vor servi alaturi de un sos picant si garnisit cu felii de lime.
Nota:
Amestecul de condimente chinezesti este preparat dupa o reteta care poate diferi de la o bucatarie chineazeasca la alta, chiar in cadrul aceleiasi regiuni. Deseori se foloseste in acest amestec ghimbir si nucsoara. Amestecul acesta de condimente chinezesti este cunoscut si sub denumirea de amestec din cinci condimente, facandu-se referite nu la numarul condimentelor utilizate in amestec ci la echilibrul mistic al celor cinci elemente care alcatuiesc universul.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com