contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare Lipicioase – Varianta Be

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am mare reteta, marinata este ca la curcan glazurat doar cu extra usturoi si mai mult ghimbir.

Slide5

Dar inainte, desigur ca am considerente personale de impartasit. Am mers cu metroul, cei care o fac zilnic si care nu au permis de conducere de cand a intarcat dracu’ pe ta’su vad lumea prin alti ochi. Pentru ca inca nu imi e gata masina, pe distante lungi o ard cu metroul si inteleg ceva mai mult lumea decat cea privita prin parbriz (maxim prin luneta).

Chestia numarul unu este ca incep sa inteleg robocops de azi. Putini citesc, majoritatea o ard pe super mobile (telefoane din care eu mi-as repara masina, sincer).

Culmea e ca stau de vorba sau butoneaza si daca sunt in gasca (fata, ti-am trimis acum un comentariu pe feisbuc). Inteleg, stau langa tine dar imi trimiti comentariu, e mai usor decat sa deschizi gura.

Alte chestii (nu radeti, na, diferenta intre generatii): tocmai am postat ca o sa coboram la Obor sau, mai sunt fructe, vezi si tu pe net cat e kilu de mere sa nu le iau prea scump.

Vremurile cu “la cinci si jumatate la ceas la universitate” au apus.

Dar nu asta voiam sa zic, efectiv mi-am amintit ce glasuia Peter Mayle prin prisma vederii canine, intr-un roman exceptional: “Viata de caine”.

Cainele abandonat si legat se uita toata ziua la furnici, mai latra la luna din cand in cand, dar in general privea furnicile si a gandit ceva (desigur, este o metafora so e din amintire, deci nu citat): asa sunt unele fiinte, toata viata intra is ies din gauri, muncesc intre timp si se reproduc, asta este viata lor.

Un drum la metrou m-a facut sa privesc cam ce a avut de expus Mayle in carte, efectiv o turma de butonaci care intra si ies din gauri, isi vad de scoala/munca/blabla, dupa care intra intr-un ritm de patru pe patru.

Gata cu considerentele, sa vedem reteta.

Asadar aripi si marinata de la primul link. In tigaie cu extra usturoi si extra ghimbir.

Slide2

Intoarse si zapacite pana cand s-a lasat carnea dulce de pe oase si sosul a inceput sa sfaraie, dupa care m-am gandit ca trebuie sa se lipeasca mai bine de aripi si am desfacut si o lingurita de amidon in apa rece.

Slide3

Amestecat pana a sfarait iar nitel si gata.

Slide4

Orezul ea un Thai (Jasmine) cu nitica mazare congelata si morcovi curatati deja pentru cai – la care nu am mai ajuns). In jur, de parca nu era destul de picant, am mai stropit cu niste sos iute, ulei de susan si nitel extra sos de soia, deoarece de aia asa.

Slide1

Dac anu ati inteles reteta de la primul link, aia e, o sa mai treaca ceva apa pe Dambovita pana ma hotarasc sa trec la din alea cu gramaje, temperaturi si timpi.

rororo