contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Arome De Cartier

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din start va spun ca desi e saptamana neagra, nu discutam politica si orice comentariu de orice stanga-dreapta va fi sters fara motiv, doar ca asa vreau eu, votul e secret si nu stie nimeni daca, de ce, cum si cu cine votez.

Trecand peste asta si peste alte maruntisuri, gen: as da foc la primarie si la casa de nebuni, dar nu-s Eminovici, scuzati plagiatul, este o atmosfera de samanta de scandal absolut peste tot.

Daca inainte parcai nitel stramb (nu eu, ca eu am locul meu), era cu scuze, hai ca dau un vin, acum se lasa cu dat foc la masini.

Daca inainte injuraturile erau clasice, cam cum injura aia mici, gen da-te-n p**a mea sau in p***a ma-tii, nu, acum cand se iau la harta, fie pe strada, la macelarie sau la metru, e cu: de nenorocit de basixt, care ne nenorociti toti tara, care va duceti duminica sa ne nenorociti (indiferent cu ce e inuratura, cu ala, bala sau portocala, e cu cine ne nenoroceste noua tara).

Nici nu apuc sa ies bine ca era comitetul de bloc strand in poarta, cineva a rupt usa (o nenorocire de piesa, ma rog, nu dam amanunte tehnice, un “patratzel”).

Oameni care acum o luna stateau la un vin, acum se luasera la harta, ca cine plateste, ca nu stim noi pe cine votati voi, da noi nu avem bani sa platim. Paguba (ca are piesa la ferometal) fiind de o fantastica suma de 80 de lei, impartita la 10 partamente (dintre care unele ocupate de 3-4 insi) e fiz, ma iertatzi, partz.

Dar toti cauta scandal. Imi e si frica sa ies duminica din casa ca sa imi iau paine sau morcovi sau spanac sau hartie igienica la ce o sa fie.

Miercuri la metrou, exceptand persoanele cu etate mai inalta, adica intre 25 si 15 ani care isi vedeau de mobilele lor si de spart bomboane pe feisbuc, ceilalti toti urlau si zbierau cu diverse ziare in mana. Nu ma intrebati ce si cu cine si cum, ca reciteam “Viata de caine” a lui Mayle.

Indemnurile la: hai sa alegem hotul al mai mic, atat de mobilizatoare despart prieteni, aduc scandal in camine.

Si pentru ce? COnvingerea ca va fi mai bun muschiul vacii si ca aia saraci vor deveni bogati si vitavercea? Hai nu, pe bune, ca atunci cand s-a dat cu mere in Porcus de a iesit Moscova sau s-a decis ca un domn s aparaseasca un cuibar prezidential si el si acum tot aici cloceste?

Sincer, e apolitica, dar mai lasati-ma cu indemnurile la vot, alb sau negru, rosu sau portocaliu, vine unul care o ia cu ciordeala de la capat, bonus aia din spate, care sunt sustinatori, ca deh, ce sa faci, sa ii impusti, ciordesc in continuare si … tara are milioane de hectare, e de unde.

Reiterez, apolitica. Daca va imaginati ca scoate cineva din rahat bici, nu intelegeti ce inseamna “metaforic vorbind”.

Asa ca sa papam ce putem, ca nici someri, supa de mai nimic cu niste macaroane de un leu (bai da bune sunt ieftinaciunile daca iti cultivi buruiana in geam).

Slide2

Slide1

Cat despre alegeri si partide, m apis pe toate, la gramada, mi se falfaie cine iese. Daca cel mai jegos candidat mi-ar da job macar semi-stabil si piese la Dacia mai ieftine decat la Mercedes, pe ala l-as vota, in rest, flambati-va ca nu iese foc fara fum si daca iti dai foc mori sufocata (asta e din memoria ActivFM – pentru cunoscatori).

Daca ar exista vreun Ataturk chiar ca m-as gandi serios sa merg la vot pt altceva decat pt a anula votul.

nu rororo ca nu jignim cainii

editez ca si uitasem ce voiam sa zic, apropos de arome de cartier, inainte mai mirosea a o vanata coapta cu castana umeda, de o saptamana, jur ca miroase numai a prajeala (si aici nu e chiar eufemism, chiar vorbim de oua si carnati – si tot suna a eufemism, ma rog, iertare).