contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aspic De Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Cum piftia de porc a fost de Craciun, acum de Revelion am facut un Aspic de Curcan. Aspicul este un Consommé, adica o supa limpede, pregatita prin fierberea inceata si indelungata a carnii si a legumelor, pentru a le extrage toate aromele si sucurile. Si o alta deosebire, la aspic nu se foloseste usturoi.

Ingrediente:
* 1.00 kg carne de curcan (aripi, gat, piept)
* 2 morcov * 1/2 telina
* 2 radacini de patrunjel * 1/2 gulie
* sare * 1-2 linguri mazare verde
* 1 ou * 2 plicuri de gelatina

 


Mod de preparare:
Se folosesc atat o bucata de piept dar si aripi, gat, picioare de curcan, care ajuta la gelatinarea aspicului. Se spala si se pune sa fiarba în apa rece cu sare. Se lasa la un foc mai tare pana cand incepe sa dea in clocot, ca sa putem sa adunam spuma de la suprafata, ca sa ramana zeama limpede, la fel ca la orice supa. Apoi se lasa focul foarte incet. Acesta este si secretul pentru a avea o zeama limpede. Pe la jumatatea timpul de fierbere se adauga zarzavatul, cu care se lasa sa fiarba incet, pana cand se obtine o supa concentrata si limpede. Se ia de pe foc, se lasa sa se aseze. Se scot bucatile de carne si legumele. In zeama ramasa se pun cele dou plicuri de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece. Se amesteca zeama pana se omogenizeaza, apoi se strecoara prin tifon, doar daca este cazul.


Bucatile de carne si zarzavaturi se portioneaza si se taie in forme diferite pentru a forma un decor in vasele in care le vom aranja. Se pune cate 1-2 linguri din acest lichid în fiecare forma si se da la rece. Cand s-a întarit, facem diferite decoruri pe fundul vasului si pe lateral, din bucati de ou fiert, masline taiate, boabe de mazare, flori din morcovi sau albitura etc. In centru se pun bucati de carne si se toarna peste acestea din supa, cam in doua reprize, punand de fiecare data sa se inchege. Se repeta pana se umplu formele, apoi se dau la rece cateva ore.


Cand se servesc se rastoarna pe un platou, decorarea venind deasupra. Arata frumos si apetisant.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com