contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aventuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Saptamana asta a fost o cheuneala totala. Nu stiu exact care a fost cauza dar pare ca Petrut a fost atins de un episod de fomism cronic, ii trebuia lapte tot la o ora jumatate, nici nu apuca sa se stranga suficient lapte ca piticul urla deja pentru urmatoarea masa. Situatia incepea sa-mi semene cu cea prin care am trecut cu Andreiutu, oricum am incercat sa fac fata, mancam in prostie supa de pui si sa beau ceai de chimen. Noaptea tot asa, trezit din ora in ora - chestia este ca la inceput incercasem sa tin totul sub control, imi puneam ceasul sa sune dupa un sfert de ora (in caz ca adormeam) dar mai apoi eram asa de obosita ca nici n-am mai auzit soneria si m-am trezit dupa un timp cu mamaruta dormind satisfacuta langa mine. Nu pot sa nu remarc ca prichindelul prefera de departe dormitul cu mine in pat, sincer nici mie nu-mi displace dar insist sa-l pun in pat pentru ca nu vreau sa se obisnuiasca asa si pe urma sa trebuiasca sa-l dezobisnuiesc (cu plansetele si suferintele de rigoare) mai apoi. Noaptea trecuta a fost prima noapte in care nu s-a trezit cinci ore incheiate. Nu stiu ce o fi provocat minunea: Espumistan-ul care l-a scapat de gaze, portia mica de Babby Drink pe care i-am dat-o inainte de culcare, rugaciunile preotului facute in seara trecuta pentru lehuza (adica pentru mine) si pentru punerea numelui copilului sau baita facuta si cu un strop de apa sfintita mai apoi. Cert este ca a dormit dus. Nu acelasi lucru pot spune despre mine, m-am trezit si la doisprezece si la unu si la doi, adica la toate orele a care imi dadea el goarna inainte. Dar in ciuda faptului ca n-am dormit mai mult ca-n alte nopti, ma simt mult mai fresh. De dimineata l-am cantarit pe mamaruta, are 4 kilute 600 si ceva, aproape 700 grame iar episodul de fomism nu cred ca se datoreaza ca n-am destul lapte (se aduna 100 ml per san dupa cum am avut prilejul a verifica dar asta daca apuca sa se stranga, adica daca are rabdare piticul sa astepte trei ore intre mese), este o tema de intrebat doctorita la urmatoare vizita. 
Baita ii facem deja de o saptama de cand i-a cazut buricul, la inceput urla de mama focului dupa care a inceput sa-i placa si chiar asteapta momentul cu nerabdare, mai nou, se trezeste ca un ceasornic in jurul orei sapte jumatate, momentul deja stabilit pentru balaceala. Mutrita lui cand sta in apa calda sau cand il ungem cu uleiut aromat e de milioane, are o fatuca de pasa rasfatat.
Va povesteam in una din datile trecute cum a reusit Andreiutu sa faca prima oara pisu la olita. Ei, se pare ca a fost ghiocelul inflorit mult inainte de primavara, de atunci n-a mai "comis-o". In schimb, pune toata ziua pe olita pe papusa Mariana (o papusa de-a mea de e vremuri) si pe vacuta (mda, o vacuta de plus) si se ratoie la ele: "Pisu, tu." "Pisu, pisu.". Pe frate-sau inca il ignora cu gratie, i-a aruncat cateva priviri curioase dupa care ma ia de mana cu o mina plangacioasa sa plec cu el sa ne jucam si e tare fericit cand stam impreuna sa facem lego (o alta noua achizitie, pana acum eu faceam lego el doar se uita si le dezmembra cu entuziasm) sau sa ne jucam cu bilele. Zilele trecute era Petrut pe patul nostru si incepe sa planga cu jale, m-a pufnit rasul cand i-am vazut mutrisoara lui Andrei, se oprise si se uita la frate-sau cu ochii mari si cu o expresie de milioane pe fata: ceva intre parere de rau si vinovatie ca si cum el ar fi facut ceva de plange bebe.
Intre timp am hotarat si data Botezului: 4 martie. Brrr, acum ca vad data scrisa negru pe alb, imi dau seama ce aproape este primavara.

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com