contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Avocado - Cum Il Alegem, Cum Se Pregateste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avocado este, dupa parerea mea, unul din fructele minune tinand cont de beneficiile pe care le aduce. In ciuda numarului mare de calorii, consumul lui este indicat chiar si celor care tin cure si asta datorita proprietatilor sale.
Fructul de avocado este bogat in grasimi saturate, benefice pentru organism. Regleaza activitatea glandelor din organism si este bogat in potasiu, vitamina K, B6, C si E, scade nivelul colesterolului din samde (reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun, necesar in functionarea glandelor si a organelor interne).
Se poate manca ca atare, in salate, sub forma de guacamole si lista poate continua...
 
Avocado
 
Avocado copt este untos si moale. Culoarea cojii variaza de la verde inchis pana la verde maroniu ( aproape mov)

 
Ca sa alegeti fructe coapte si sanatoase, trebuie tinut cont de cateva detalii :
- ca sa verificati daca un avocado este copt, apasati-l usor: pulpa ar trebui sa se lase putin. Se poate compara cu moliciunea unei banane atunci cand este bine coapta
- ca sa se coaca pe deplin, fructul se pune intr=o punga de hartie alaturi de o banana. Aceasta il va ajuta sa se coaca mai repede
- evitati fructele lovite sau prea moi ( acestea sunt prea copate si, cel mai probabil, deja oxidate in interior)
 
Pentru prepararea unui avocado, se taie pe lungime cu ajutorul unui cutit, in jurul samburelui. Se rotesc cele doua jumatati, astfel incat sa se desfaca.
Jumatatea cu samburele se pune pe suprafata de lucru si, cu ajutorul unui cutit sau a unei linguri, desprindeti usor samburele de fruct.
Pentru scoaterea pulpei, se strecoara o lingura intre coaja si pulpa. Sau se poate curate coaja cu cutitul. O alta varianta este taierea sub forma de cuburi cat inca este in coaja si apoi desprinderea fructului cu ajutorul unei linguri.
 
 
Curatare avocado
 
 
Nota : daca nu folositi tot fructul o singura data, jumatatea nefolosita se va pastra in frigider, cu samburele nedesprins, intr-o cutie inschisa ermetic.