contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baclava Turceasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
250-300g nuca macinata
50-100g margarina (unt) topita
Ingrediente sirop:
600 ml apa
350g zahar
zeama si coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100-150g miere
Mod de preparare:
Topim margarina.
Folile de placinta sunt foarte subtiri.
Eu am taiat toate folie in patru patrate egale.
Fiecare patratele se unge cu margarina topita.

Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.
Dupa ce am rulat prima sarma eu am mai impachetat sarmaua intr-o foaie.
Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp preparam siropul.
Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute.
Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat.
Se va absorbi foarte repede siropul in baclava.
Seasupra se presara nuca pisata.
Este foarte buna, seamana foarte mult cu baclavaua turceasca, in general ei mai pun ceva verde deasupr dar nu stiu exact ce anume.Merita sa o incercati.
Va doresc pofta buna.

Articol recomandat de v-retete.blogspot.com