contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baclava

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Să luăm ce e mai bun de la turci. Adică baclavaua!

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 400 gr foi de plăcintă Morărița
- 400 gr de nucă măcinată
- un pachet de unt
- 3 linguri de zahăr
Pt. sirop
- 200 ml de apă
- 200 gr de zahăr
- 3 linguri de miere
- esență de rom

Plan de lucru:
- topim untul (poza 2)
- amestecăm zahărul cu nuca (poza 3)
- împărțim foile în trei. Luăm prima treime și ungem cu unt foaie cu foaie (poza 4)
- întindem jumătate din nuca măcinată (poza 5)
- repetăm operațiunea cu a doua treime de foi (pozele 6 și 7)
- foile rămase sunt puse deasupra și, de asemenea, unse cu unt (poza 8 ). Băgăm la frigider aproximativ o oră, după care porționăm baclavaua (poza 9). Băgăm la cuptor aproximativ jumătate de oră, timp în care preparăm siropul din zahăr și apă, pe foc. Adăugăm mierea (poza 10) și esența de rom (poza 10). Lăsăm să dea în clocot (poza 11)
- scoatem foile din cuptor și le însiropăm bine (pozele 12 și 13)
- poftă bună! (poza 14)

Timp de preparare: 120 de minute
Preţ: 15 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

baclava 1 baclava 2 baclava 3 baclava 4 baclava 5 baclava 6 baclava 7 baclava 8 baclava 9 baclava 10 baclava 11 baclava 12 baclava 13 baclava 14
Filed under: C2. Prajituri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com