contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bagajul De Maternitate (2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Va spuneam ca am terminat bagajul de maternitate. In mare am folosit aceeasi lista ca si la Andreiutu cu mici ajustari aduse in urma experientei anterioare de acum doi ani. Atunci m-am dus la spital cu doua bagaje, ei bine nu e chiar nevoie caci unele pot fi aduse mai tarziu de fericita familie tocmai marita (tati, bunici etc.). Asadar am impartit bagajele in trei categorii: cele de urgenta, cele necesare in spital si cele de adus mai tarziu (fie de-a lungul internarii, fie la externare). Cele necesare in spital:

- pentru mamica: doua pijamale ( tip camasa, cu deschidere in fata ca sa poata alapta comod), halat, papuci de casa (cel mai bine, tip slapi ca sa te fereasca de umezeala din baia spitalului), sosete, doua prosoape, demachiant, crema de fata, pasta si periuta de dinti, sapun (preferabil unul special pentru bebe), ulei de corp (poate fi unul pentru bebelusi), hartie igienica, o cana, o lingura, o furculita, un blidiselmiere ( substanta energizanta pentru refacerea mamicii dar in nic un caz pentru bebe care nu are voie miere in primul an de viata)

 

- vata (2 pachete), o rola tifon

- scutece tip 2 - 5 kg; pentru inceput am luat in bagaj vreo 10 scutece dupa care voi mai transmite celor de acasa sa-mi mai aduca, nu de alta dar chiar si un pachet mic ocupa loc, motiv pentru care zic ca e mai bine pe b ucati
- servetele umede
- Cutadem, Bepanthen - creme buna atat pentru iritatiile lui bebe cat si pentru ragadele mamei
- hainute pentru bebe (in special, tip body) - destul de multe pentruca bebe va da afara si va trebui schimbat destul de des - am luat cinci schimburi in primul bagaj, o bavetica,paturica
- mobilul (in bagajul de urgenta, de preferinta)
- carnetul gravidei (neaparat) - mai ales in ultima luna ia-l cu tine peste tot, nu stii niciodata daca nu vei avea nevoie de el
- buletinul
- bani
- reviste, o carte - doua
- mini radio
- aparat foto (personal prefer sa las in sarcina familiei sa mi-l aduca si sa-l ia la fiecare vizita, ca sa nu-i am grija pe acolo; e indispensabil pentru a pastra primele imagini nepretuite cu bebeul tau)


Dintre acestea, foarte la indemana, trebuie sa avem cateva bagaje care sunt  de urgenta: buletinul, carnetul de gravida, o pijama, un halat, o pereche de sosete si slapi - toate puse pentru perioada travaliului pana la nastere; intr-o plasuta separata am pus un rand de hainute ale lui bebe - un scutec, body, pantalonasi, strampanei, o bluzita, o caciulita - trebuie sa le aveti cat mai la indemana deorece imediat dupa nastere veti fi cam ametite si n-o sa prea fiti in stare sa cautati in bagaj; eu una asa am patit, vedeam inca stele verzi dupa nastere cand a venit o asistenta care mi-a zis ceva, am auzit ca prin ceata si nici n-am inteles ce asa ca am zis la nimereala "nu" si m-am trezit peste o jumatate de ora cu Andreiutu infasat in haine de imprumut de prin dulapurile maternitatii, abia atunci mi-am dat seama ca asistenta imi ceruse daca am niste hainute.

Concis, primele bagaje enumerate trebuie asezate in bagaj lasand loc deasupra pentru bagajele de urgenta de care avem nevoie - in primul rand. Pe acestea le putem pune chiar intr-un rucsac separat ca sa fie si  usor de gasit.

Pentru ca bagajele se aduna si va spune eu, nu sunt foarte usoare, am decis ca o parte din lucruri sa le las acasa, urmand ca onor familionul sa mi le aduca cu promptitudine cand le-oi cere.
Asadar in camera a treia ce am amenajat-o pentru bebe, am pregatit cateva plase (cu niste biletelele corespunzatoare atasate ca sa se descurce iubi de minune):
- una cu inca cateva schimburi pentru bebe - poate va fi nevoie, poate nu. Miculutul varsa laptic destul de des si se uda, asa incat cele cinci randuri de schimburi pregatite deja poate nu vor fi suficiente.
- pachetul cu scutece (cand ati terminat cam trei sferturi din cat ati luat cu voi, cereti sa va mai aduca inca zece)
- haine pentru iesirea din spital atat pentru bebe cat si pentru mamica - pentru bebe, o salopeta mai groasa, o pufoaica, caciula groasa (una care sa-i acopee cat se poate si fruntea), un fularel, nu strica iarna nici o plapumioara pufoasa; hainele pentru mama.

No, cam atat, daca imi mai vine ceva in minte, revin :).

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com