contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bagels

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Acesta reteta a fost asa de bine primita de “Zmeii” mei, incit ma innebunesc sa le-o mai prepar odata.
Le-am promis ca le-o refac, data viitoare cind grillam afara.
Deoarece o bucatica de piine proaspta e bine venita linga un cirnacior,…grillat….
Na ori cum, nu mai vb./scriu fara rost, scriu reteta ca sa o am la indemina cind o caut si poate se bucura si altii sa o prepare.
Cant. mai jos date se pot marii , ca micsoara nu-si are sensul,dupa necesitatile personale.Eu am preparat o cant si jumatate si mi-au iesit 12 buc+rest de aluat pus a frigider pentru data viitoare.
Astfel urmatoarea sarja de bagels vor fii mult mai aromati.
INGREDIENTE:
- 350 g faina alba de griu(la mine a fost ceva mnmai multa,depinde de marimea oualui si cal. fainii)

- 15g drojdie proaspata

- 1/2 lc zahar
- 1 lc rasa cu sare
- 175ml lapte caldut

- 25g unt/marg/untura…

- 1 ou
~~~~~~~SUPLIMENT:~~~~~~~~~~~~~
- 1 galbenus de ou
- 3ls apa

- seminte de cereale dupa dorinta
MOD PREPARARE:

Din ingredientele de mai sus in afara de SUPLIMENT se prepara un aluat care s elasa la dospit pina i-se dubleaza volumul.Dupa dospire aluatul se scoate pe masa de lucru infainata usor si se mparte in bucati egale care se rotunjesc.Cu ajutorul unei cozi de lingura de lemn sau alt instrument se formeaza in mijlocul fiecarei mingii de aluat o gaura care, cu ajurorul lingurii se largeste cit se poate de mult.Deoarece prin dospire gaura se micsoareaza f. mult.Se lasa totul ca 5-10 min sa odihnesca timp in care se pune pe foc o oala destul de incapatoare in care se puna apa sa fioarba.In apa se poate pune si ceva sare,da gust mai bun produsului finit.
Cind apa incepe sa fiarba usor, se micsoareatza focul si in apa se pun 2-3 Bagels cu partea de sus care a dospi in apa.Se tin ca 30 secunde , se intorc si se mai tin 30 secunden, se scort pe o farfurie.Dupa aceea se pun pe o tava unsa sau captusita cu hirtie/folie de copt, se ung cu galbenus se ou se presara cu semintele de cereale dorite si se d-au la cuptor pt. ca. 25-30 min. la 200°C.

http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com