contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baghete Cu Cereale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Ingrediente:
1 kg. faina
30 gr. drojdie
50 gr. unt
20 gr. sare
30 gr. zahar
550 gr. apa (la cantar)
Cereale:
cate 2 linguri de seminte de bostan, mac, susan, fulgi de ovaz le amestecati intr-o cana.
Umplutura:
miez de nuca cat o jumatate de pahar faramitat in bucati nu prea mari
prune uscate cat doriti eu am folosit doar la o paine cat o jumatate de cana taiate fisii
Mod de preparare:
Intr-un bol  incapator cu apa calduta se dizolva drojdia cu zaharul, sarea si untul topit.
Se adauga cate putin din faina cernuta pana optinem un aluat destul de molicel, nu trebuie sa fie vartos asa ca sa nu va para suspect sa nu adaugati faina mai multa uneori merge chiar mai putin cu o mana de faina ce va ajunge pentru infainat masa atunci cand ve-ti aduna aluatul.
Framantati putin aluatul si lasati-l in bolul uns cu putin ulei  si acoperit cu un prosop curat, pentru 30 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti de aier rece ( eu prefer sa-l las in microunda incalzita preventiv )
Impartiti aluatul in trei parti, mie mi-au iesit trei paini a cate 550 de gr.
intinde-ti fiecare bila de aluat cu diametrul de ~ 28 cm presarati peste el implutura sau de nuci, sau de prune si rulati-l, dandu-i o forma de baghet  de lungimea dorita, depinde si de dimensiunea tavei de la cuptor.
ungeti baghetul pe partea de sus cu putina apa sau lapte si rulati-o inspre cerealele rasturnate pe masa dea lungul baghetei invelindu-i in asa fel fata cu cereale.
transferati baghetele intr-o tava unsa cu ulei.
Dospiti painea in cuptorul incalzit la 45 de gr. C ~ 20-30 de minute pana se dubleaza volumul.
Coaceti baghetele in cuptorul incins la 220 de gr. C ~ 25-30 de minute, trebuie sa monitorizati timpul in functie de cuptor.
Pofta mare !!!


Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com