contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bavareza Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Bavareza, denumirea vine din fraceza, "bavarois" si este o cremă preparată asemănător cu sarlota, pe bază de cremă englezească si cu adaos de gelatină, friscă si diverse arome sau pulpa de fructe. Eu am folosit acum zmeura. Sper sa va placa.

Ingrediente
Baza de biscuiti:
* 250g de biscuiti      * 125 g unt topit
Crema bavareza:
* 100g smantana lichida     * 100 g de lapte,
* 2 galbenusuri 80 g zahăr
* 20 g de gelatină
Moussul de zmeura:
* 500g zmeura     *  60 g de zahăr,
* 1 lg suc de lămâie
* 500 ml de frisca Hulala

Preparate:
Se pregateste baza din biscuiti faramitati si unt. Se pune cercul detasabil de 22 cm în diametru, pe un platou si se preseaza biscuiti cu mana. Se da la rece.
Zmeura se striveste si impreuna cu zaharul se pune pe foc cateva momente. Apoi se strecoara printr-o sita. In pulpa rezultata se adauga şi sucul de lămâie. Se lasa la rece. Cantitatile de zahar din reteta poate va par mici, dar eu am folosit frisca Hulala si aceasta este deja dulce. Daca folositi smantana pentru frisca atunci adaugati mai mult zahar.

Pentru crema bavareza se pune la fiert laptele si smantana lichida. Intr-un vas se bat galbenusurile cu zaharul. Laptele fiert se adauga peste acest amestec si se continua pe foc, amestecand incet pe bain-marie, pana devine ca o crema. Daca e cazul se strecoara, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa rece, se lasa 10 min, dupa care se adauga frisca batuta si pulpa de zmeura. Se mai lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna peste blatul de biscuit. Se lasă în frigider cateva ore. Se decoreaza dupa inspiratia de moment.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com