contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Beneficiile Obtinute Prin Schi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru ca suntem in iarna, desi vremea de-afara nu demonstreaza asta, si pentru ca s-a deschis sezonul la schi, haide sa vedem ce poate castiga organismul uman de pe urma sedintelor de schiat.

Este un sport frumos, dar care implica si multa forta. Este nevoie de o conditie fizica excelenta pentru a schia. La prima vedere este un moft, dar se poate transforma intr-o pasiune. Daca iti doresti sa petreci sarbatorile pe partie, eu iti voi prezenta toate motivele pentru care ar trebui sa faci asta.

Slabesti schiind

Un argument forte pentru care te-as putea ispiti sa te transformi dintr-o persoana sedentara intr-una hiperactiva, este posibilitatea de a-ti modela, si inca foarte usor, trupul schiind. Este un sport ce implica forta, asa cum am mai zis, si poti foarte usor sa scapi de 420 de calorii intr-o ora de schiat. Si daca faci un calcul, daca stai 2 ore pe partie, scazi foarte usor cca 1000 de calorii. Si iti mai spun inca un secret. Cu cat schiezi mai mult, cu atat arzi mai multe calorii, iar greutatea ti-o mentii foarte usor.

Si nu arzi doar calorii, iti mentii inima sanatoasa, caci schi inseamna cardio. Muschii inimii sunt stimulati, se imbunatateste starea lor, se trimite mai mult oxigen catre muschi. Pe de alta parte, intreg corpul este tonifiat.

Cu alte cuvinte, schiul inseamna provocare inedita, sesiune de exercitii cardio, pe care nu le primesti cu atat bucurie la sala. Schiul inseamna totodata o metoda fantastica de a te mentine in forma.

Antrenamentul de dinainte

Daca nu esti defel o persoana activa, sportul nu intra pe lista pasiunilor tale, ar trebui sa stii ca pentru a schia este nevoie de multa pregatire.

Inainte cu sase saptamani trebuie sa iti dedici timpul exercitiilor de rezistenta. Sa faci streching, pentru a-ti creste flexibilitatea, pentru a nu te rani asa de usor. Cardio pentru a-ti imbunatati conditia si a te pregati pentru schiat. Este obligatorie pregatirea inainte de a schia. Numai o conditie fizica buna, asigura un risc scazut de accidentari pe partie.

De doua-trei ori pe saptamana, ar trebui sa mergi la sala de gimnastica aerobica sau step aerobic, te va obisnui cu ritmul alert pe care il impun sedintele de schiat.

Pentru flexibilitate, fa genunflexiuni, abdomene, exercitii de intindere, presa pentru picioare (la sala). Se recomanda 3 sedinte pe saptamana de exercitii pentru flexibilitatea picioarelor, abdomenului si genunchilor, foarte solicitati in timpul schiatului.

Evident, odata ajuns pe partie trebuie sa ai langa tine un instructor bun, care sa te ghideze. Iti mai trebuie costum, un strop de ambitie. Restul de depinde tine.

Daca vrei sa iti schimbi viata, sa devii o persoana activa,de ce nu, sa petreci sarbatorile pe partie, sa arzi ceva calorii, fa schi. Este funny, implica multa forta, aerul fresh te energizeaza, iar privelistea minunata oferita de partie, nu se compara cu statul pe canapea.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com