contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Berea Dupa Bere, O Placere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dupa cume traditia, in ultimele saptamani, am tot primit vizite de la rude si prieteni. Au fost cu totii foarte delicati si au asteptat doua saptamani pana sa vina sa-l cunoasca pe cel mai nou membru al clanului, grasunelul Petrut. Si mai de la toata lumea, am primit....bere. Nu stiu exact ce e asta - o traditie, adevar stiintific, superstitie, leac babesc, aiureala - dar mai toata lumea pare sa impartaseasca ideea ca, de alaptezi, musai sa beri bere- ca face lapte. Eu, una, detest berea, nici iubi nu se omoara dupa ea, asa ca am adunat oaresce rezerve din aceasta bautura in camara si am inceput a ma gandi: cam ce as putea face cu ea, altceva decat s-o beau (varianta exclusa) sau s-o servesc ocazional musafirilor care vin de acum incolo si ei cu multa...bere.  Mi-au dat prin cap niste variante:
- sa ma spal cu ea pe cap. Nu radeti, cica este foarte buna pentru par daca o torni peste par la ultima clatire. Cica hameiul ar fi responsabil pentru beneficii.
- sa fac clatite. Cand eram la facultate, periodic ne intalneam in gasca la cate unul din noi si gateam clatite cu bere. Nu e foarte complicat, in loc de apa sau lapte, puneam bere, efectul: ieseau niste clatite pufoase si gustoase. Nu pot spune ca erau foarte diferite la gust fata de cele prparate cu lapte sau apa dar musai foloseam bere caci ni se parea ca facem o deosebiciune.
- as putea incerca sa prepar o friptura, o tocanita, ceva. Stiu ca berea e foarte buna pentru fagezirea carnii, chia vazusemo reteta de genul asta in cartea Juliei Child dar era cu carne de vaca, deocamdata nu am deloc vacuta in congelator dar o sa cumpar la urmatoarea tura de cumparaturi special pentru respectiva reteta. Oricum daca stiti astfel de retete de carne cu bere, poate imi dati si mie un link, un titlu ceva, sa ma luminati si pe mine.

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com