contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Best Of The Best

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu, nu o dadui in romglezisme, dar vazand un film infiorator de prost turnat in Romania, cu Steven Segal, Claudiu Bleont, Uritescu cel mic si care or mai fi fost, de fapt nu l-am vazut ca nu am rezistat psihic mai mult de zece minute, atat de prost jucau toti si atat de nasol filmat, ca mi-am amintit de un film vazut de mult, cu Eric Roberts, la vremea aia nici nu stiam de existenta Juliei, Best of the Best se numea. Filmul, nu julia.

E, asa si asta.

Slide1

Tot balarind pe net, sandwich-uri in stanga, in dreapta, pana si Laura facu un sandwich bun, mi se puse aseara pata, dadui cateaua afara sa nu ma rororo la cap si l-am comis.

Musai pita buna si unt bun, restul vine de la sine.

Slide2

Painea am prajit-o intai pe partea taiata, ca sa se topeasca fain untul, am pus si cascaval si am fript intre timp si niste ceafa adumata, apoi am umplut sandwich-ul si l-am mai presat odata in tigaita.

Slide3

In sandwich-ul cald am pus salata de varza si cimichurry, reci, de la frigider.

Slide4

Nu stiu ce nume sa ii dau, ca toate chestiile renumite au un nume si aista e renumit ca l-am topit repede, sa nu inghete potaia afara.

Slide5

Vorba cuiva, “digging” si muscaciunea mi s-a parut ca seamana cu tabloul meu din bucatarie :D

Slide6

Lasand la o parte minunatul sanwich, a carui reteta sper ca ati notat-o, da? Am facut niste ture prin Auchan, dupa ceva crap sa fac o saramura.

Bai, mari preturile, trei rondele de crap fura cam 27 de lei, era 36 kila, in genere pestele scump, asta de captura, zic. Luai midii proaspete, 12 lei kila, anul trecut erau 9.

Si cate o leguma, ca amaratii, pentru saramura si supa de legume, olio muica, mai scumpe decat carnea. Am gasit si mici de oaie si vita, luat, inca nu i-am incercat dar contin chimicale, apoi la o scurta tura pe la lactate am incercat unele pe care nu le mai testasem, anume:

Slide7

E prima oara cand vad Big Panda la portii mici, Romfulda, bun, Sana de Monor, buna si iaurtul de baut La Dorna, asisderea.

Aici preturile nu le mai stiu, la lactate sunt oarecum egalizate. In rest, o multime de legume si fructe exotice, maica ce preturi, sa lesin, din alea de 15 lei suta de grame de fructe de padure (de cultura, dar asa le zice). Oricum a sarit binisor nota de plata din cauza pestilor.

Am luat de la impinge tava hamsii gata fripte si chiftele. Bune rau chiftelele, din alea “de cantina” cu multa paine, mie imi plac, acasa fac numai din carne, maxim cu ceva legume, dar parca tot astea “imbogatite” cu pita si fripte in baie de ulei imi plac mai mult, deh, cura de vulgaritate.

In rest, afara frig, in casa frig, deschid fereastra larg si strig, sa ne traiesti partid iubit, ca ne-ai calit (stiu ca am mai zis-o dar se potriveste).

rororo