contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscotti Bicolori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu stiti ce sa pregatiti pentru copii, mamici, tatici pentru micul dejun ?! O reteta rapida de biscuiti deliciosi.
Ingrediente:
* 200 g faina
* 1 galbenus de ou
* 100 g unt
* 80 g zahar
* doua lingurite praf de copt
* un pliculet de zahar vanilat
* 2 lingurite de cacao

In vasul de la mixer, punem oul, zaharul si untul topit la MO dar rece. Mixam bine ingredientele, adaugam apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul vanilat. Daca este nevoie adaugam si doua linguri de lapte, depinde de cit de uscata este faina.
Impartim aluatul in doua, o parte o lasam asa, iar in cealalta punem cacaoa. Mixam bine, sau framintam mai bine spus, pina vom obtine un aluat suficient de usor de modelat.
Luam aluatul alb si-l formam snur, iar celalalt cu cacao il intindem cu sucitorul, mai mult lung decit lat, lungimea trebuie sa corespunda cu lingimea snurului din aluat alb. Rotolam frumos aluatul ca pe o rulada, taiem bucati de cca un centimetru jumatate, punem biscuitii in tava pe hirtie de copt, ii strivim un pic si bagam tava in frigider pentru circa jumatate de ora.


Scoatem biscuitii din frigider si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 15 minute. Lasam la racit si-i servim, alaturi de cafeaua de dimineata sint foarte buni, nu sint fragezi sint putin crocantosi.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com